Målvaktsvalet som kan tvinga bort Larsson från Luleå

Malmö uppvaktar Luleå-reserven: Tufft att inte få spela matcher

HOCKEY

Han värvades i mellandagarna – men har inte spelat en sekund.

I kväll får dock Niko Hovinen, 26, debutera i SHL.

Han vaktar kassen för Luleå mot Frölunda – och skickar Daniel Larsson ännu ett steg mot en ny klubb?

Foto: BILDBYRÅN

Joel Lassinantti, 22, har varit Luleås givna förstaval i kassen på slutet. Talangen har startat elva raka matcher, men i kväll får han vakta båsdörren när Luleå väljer Niko Hovinen mot Frölunda.

– Joel har ju spelat fantastiskt under den här tiden, för mig har det bara gällt att träna på och vara redo när jag till slut får chansen. Det ska bli skönt, jag har ju väntat på det här ett tag. Det känns inspirerande, säger Hovinen till nsd.se.

Inte spelat på en månad

Daniel Larsson, 28, som värvades från AIK inför den här säsongen och har kontrakt fram till 2016, är därmed inte ombytt i kväll heller. Han har inte spelat match sen 13 december mot HV71 hemma.

Kvällsposten skriver att Malmö – som siktar stenhårt på att gå upp i SHL i vår – är intresserade av att låna in Larsson under resten av säsongen.

– Jag har kontrakt här i ett och ett halvt år till så det är inte jag som bestämmer vad som kommer att hända. Det är upp till "Osten" (Lars Bergström) och Luleå, säger Larsson enligt NSD.

Modo-debut för finsk forward

Han säger också:

– Det är tufft att inte spela matcher när man är van vid det. Men man får göra det bästa av situationen och träna mycket och hålla sig igång på så sätt.

Sista dag för värvningar inom svensk hockey är lördag 31 januari.

■ ■ ■

Modo släpper också fram en debutant i kväll: Juha–Pekka Haataja, 32, som värvades i helgen, är spelklar och debuterar i hemmamötet mot Djurgården.

Det troliga är att Juha-Pekka Haaraja bildar en forwardsenhet med Radek Smolenak och Kyle Flanagan, skriver allehanda.se.

■ ■ ■

I Leksand debuterar också Mattias Guter i Leksand efter den uppmärksammade övergången från Djurgården.

FAKTA

SHL i kväll:

Skellefteå AIK–Leksand, HV71–Örebro, Frölunda–Luleå, Modo–Djurgården, Linköping–Färjestad (alla 19.00)

ARTIKELN HANDLAR OM