KLART: Luleå värvar Brynäs målkung

Foto: BILDBYRÅN
Bill Sweatt.
HOCKEY

Luleå fortsätter rusta.

I dag presenterade klubben värvningen av Brynäs målkung Bill Sweatt.

– Vi vill lyfta vår nivå när det gäller fart, poängproduktion och effektivitet i powerplay och där ser vi att Bill kan fylla en viktig roll, säger sportchef Lars "Osten" Bergström till klubbens hemsida.

Craig Schira, Jacob Lagacé, och Anton Hedman är redan klara för klubben.

Och idag presenterade Luleå nästa pusselbit i den storsatsning som aviserats. Klubben hämtar, precis som Norrbottens-kuriren avslöjade igår, in Brynäs snabbskrinnande forward Bill Sweatt.

Sweatt var en länk i Brynäs fruktade förstakedja med Anton Rödin och Greg Scott och med 19 mål i grundserien delade han interna skyttetoppen med just Rödin.

Luleå ska enligt uppgifter ha vunnit kampen om Sweatt i hård konkurrens med rivalen Skellefteå.

"Spännande nytillskott”

– Utifrån allt jag hört och hur angelägna Luleå Hockeys representanter varit så känns det som att vi kommer få ihop ett starkt lag som skall kunna gå långt i slutspelet och utmana om guld i både Sverige och Europa, säger Sweatt själv om flytten i ett pressmeddelande.

Sportchef Lars "Osten" Bergström:

– Vi vill lyfta vår nivå när det gäller fart, poängproduktion och effektivitet i powerplay och där ser vi att Bill kan fylla en viktig roll för ett Luleå Hockey som verkligen vill nå framgång. Han besitter dessa kvaliteter och är i en bra ålder, så Sweatt kommer bli ett mycket spännande nytillskott för oss, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM