Kontraktet inte klart med Luleåkaptenen

Foto: Bildbyrån
Chris Abbott
HOCKEY

Kontraktsförhandlingarna med Luleå drar ut på tiden. Något som irriterar lagkaptenen Chris Abbott som åker hem till Kanada på tisdag.

– Jag är besviken, jag tycker att jag förtjänar mer respekt, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Chris Abbott har representerat Luleå Hockey de sex senaste säsongerna och varit lagets kapten de senaste tre. Men det är fortfarande oklart om det blir en sjunde säsong.

– Jag hade ett kort samtal med ”Osten” (Lars Bergström, sportchef) i onsdags när jag fick det skrivna kontraktsförslaget, men sedan har jag inte hört något, säger Chris Abbott till Norbottens-Kuriren.

"Tycker jag förtjänar mer respekt"

Lagkaptenen Abbott har varit öppen om att han vill förlänga med Luleå under en lång period. Klubben har erbjudit honom ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong men Chris Abbott vill stanna längre.

– Jag är besviken på processen, men det är väl nödvändigt. Jag förstår inte riktigt varför det har dragit ut så på tiden. Tränarna vill att jag stannar. Jag tycker att jag förtjänar lite mer respekt när jag spelat sex år i klubben, tidigt visat vad jag vill och dessutom är kapten för laget, säger han.

Kontraktsförslaget som erbjudits ska bara gälla för Chris och inte brorsan Cam. Men trots viljan att stanna så saknas det inte intressenter  som vill knyta till sig Chris Abbotts tjänster.

– Jag är övertygad om det och ska stämma av med min agent. Men alla vet nog vid det här laget att Luleå är min första prio. Jag vill vara en del av det här laget och fortsätta resan mot att vinna titeln med klubben.