Abbott tar farväl med öppet brev

Luleåikonen tackar fansen för tiden i klubben

HOCKEY

Efter sex år i Luleå lämnar lagkaptenen Chris Abbott klubben.
Då tar han farväl – med ett öppet brev.

– Jag tänker inte svara på en massa frågor om de strandade förhandlingarna med Luleå Hockey, skriver han i ett mejl till tidningen NSD.

Hemligheter om spelarna i Luleå

Chris Abbott, ihop med brorsan Cam, blev klubbikoner i Luleå under sina sex år i föreningen.
Tillsammans har bröderna skrapat ihop totalt 298 poäng för Luleå och Chris har varit lagkapten de tre senaste säsongerna.

Men nu är Chris Abbotts tid i klubben över.

För sent bud

Förhandlingarna med ett nytt avtal kraschade och i går gick agenten ut och bekräftade att 31-åringen lämnar.

– Då gick jag ut och fann ett par andra intresserade och att Luleå i helgen kom med ett bud och ville ha svar klockan tre i går var för sent så är det bara. Visst, vi fick ett bud ganska tidigt, men det budet var bara absurt och vi såg det aldrig som ett reellt bud, säger agenten Harald Lone till Norrbottens-Kuriren.

Skriver öppet brev

Enligt Sportbladets uppgifter är ny klubbaddress HV 71.

I ett öppet brev som tidningen NSD publicerar i dag tar han farväl av klubben.

– Jag tänker inte svara på en massa frågor om de strandade förhandlingarna med Luleå Hockey, säger han.

Hemligheter om spelarna i Luleå

FAKTA

Chris Abbotts avskedsbrev

Till våra vänner och fans i Luleå Hockey

Det är med tungt hjärta som jag har bestämt mig för att lämna Luleå. De sex senaste åren som Cam och jag har haft nöjet att kalla Luleå ett hem.

Människorna i Luleå och Norrbotten har välkomnat oss i samhället och fått oss att känna oss som en av er. Våra år i Luleå har varit oerhört roliga, det har varit ett andra hem för oss.

För dessa skäl har det verkligen varit en ära att bära Luleås tröja och jag kan bara hoppas att, i era ögon, vi har representerat Luleå tillräckligt både på och utanför isen.

Jag är djupt hedrad att ha varit kapten för laget och en sådan stolt organisation. Det har varit den enskilt största erfarenheten för mig som idrottsman.

Och även om vi har haft en hel del framgångar under de senaste sex åren, beklagar Cam och jag att vi inte kunde hjälpa Luleå till ett SM-guld. Det är svårt att sätta ord på hur tacksamma vi båda är till fansen i Luleå Hockey, ni har stöttat oss från den första matchen, särskilt Cam genom hans tuffa perioder. Jag kommer att sakna att jobba hårt för er. Jag förstår också utmaningen alla SHL-lag står inför när det kommer till att bygga ett lag år efter år. Under min tid i Luleå har laget konsekvent hittat ett sätt att plocka ihop mycket konkurrenskraftiga lag och jag vet att förändringar måste göras. I början av min förhandlingsprocess var det uppenbart att lagledningen ville gå i en annan riktning. Det har varit ett utmanande slut på min tid i Luleå, samtidigt som jag ser fram emot nya utmaningar på annat håll. Jag önskar Luleå Hockey all lycka till nästa säsong.

Till sist lämnar jag klubben med många stora minnen och vänskapsband som varar hela livet. Det har varit ett privilegium att bära Luleåtröjan och jag kan inte tacka nog för tillfället att spela i Luleå.