Bergström slår tillbaka: "Respektlöst"

”Vi har erbjudit honom fem olika kontrakt av olika nivå”

1 av 2 | Foto: TT
Bergström.
HOCKEY

Chris Abbott lämnar Luleå efter sex år i klubben. Tidigare i dag tog han farväl med ett öppet brev till fansen och spelarens agent kritiserade klubbledningen.

Nu svarar sportchef Lars ”Osten” Bergström på kritiken.

– Han har varit vår bäst betalde spelare förra säsongen och skulle ha varit det kommande säsong, säger ”Osten” Bergström i livesändningen LHF Live.

Chris Abbott bekräftade tidigare under dagen i ett öppet brev att han lämnar Luleå. I brevet skriver Abbott att han med ett tungt hjärta lämnar klubben. Samtidigt kritiserar spelarens agent klubbledningen.

Men nu svarar Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström på kritiken.

– Vi har erbjudit honom fem olika kontrakt av olika nivå och då ska man veta att han har varit vår bäst betalde spelare förra säsongen och skulle även ha varit det kommande säsong, säger han i LHF Live.

Abbotts kontraktsförhandlingar drog ut på tiden vilket gjorde honom otålig.

–  Redan i januari gjorde vi klart för alla kontraktslösa spelare att vi ville avvakta det sportsliga och ekonomiska resultatet innan vi tog beslut om truppen nästa säsong. Det respekterade alla men Chris var otålig och ville ha ett snabbt besked. Det kunde vi inte ge då, säger Bergström till NSD.

Respektlöst mot Luleå Hockey

Enligt Bergström föll inget av buden Abbott i smaken utan han nekade till alla. Men när han själv gav Luleå ett bud accepterade de budet.

Men trots det så blir det ingen fortsättning i klubben för Abbott och hans agent, Harald Lone, har tidigare anklagat klubbens bud som absurda.

– Det är respektlöst mot Luleå Hockey, det är respektlöst mot de andra spelarna, säger Bergström och fortsätter.

– Från Luleå Hockeys sida tycker jag att det har hanterats med hundra procents värdighet. Vi har varit tydliga i vår kommunikation och vi har inte gått ut i media. Han har fått olika kontraktsförslag men han har avböjt det. Och det har varit bra bud.

ARTIKELN HANDLAR OM