Ekarv knockad av Bibic – förd till sjukhus

1 av 2
HOCKEY

LULEÅ/STOCKHOLM. Röglebacken Almen Bibic huvudtacklade Luleås Victor Ekarv – som blev liggandes blodig.

– Jag vill absolut inte snacka ifrån mig tacklingen, men passaren har också ett ansvar att ha splitvision och se: sätter jag min spelare i skiten? De passningarna diskuterar vi alldeles för lite, säger Bibic i Sportbladets Hockeystudio.

Rögle förlorade mot Luleå med 2-1 på bortaplan. Men efterhandssnacket skulle handla om något helt annat. Det var i slutet av den andra perioden som situationen uppkom. Jacob Lagacé spelade upp pucken mot Victor Ekarv och Luleåspelaren hann inte mer än att ta emot pucken så hade Almen Bibic tacklat honom blodig.

Victor Ekarv skjutsades direkt till Sunderby sjukhus för vidare undersökningar.

– Det är en fruktansvärt onödig tackling. Vi måste respektera varandra, speciellt när man inte behöver gå in så hårt, säger Luleå Hockeys tränare Anders Burström.

Smällen tar klockrent i ansiktet

I Cmore-studion menade hockeyexperten Niklas Wikegård att passningen från Jacob Lagacé var en ’’sjukhuspassning’’ och att den som passar borde straffas.

– Egentligen är det fem matchers avstängning för han som slår passningen, tre på Ekarv (som inte tittar upp) och fem minuter plus matchen på Bibic som sätter tacklingen, säger han i C More.

Anders Burström håller inte med:

– Jag tycker inte att man kan lägga ansvaret i den här situationen på passningsläggaren. Almen Bibic ser att Victor Ekarv inte har någon balans. Första smällen tar klockrent i ansiktet.

Försvarade Almen Bibic

Almen Bibic i Hockeystudion:

– Jag vill absolut inte snacka ifrån mig tacklingen. men passaren har också ett ansvar att ha splitvision och se: sätter jag min spelare i skiten? De passningarna diskuterar vi alldeles för lite.

– Det var absolut inte min avsikt, jag blev själv knockad mot Karlskrona och fick ont i huvudet ett tag efteråt. Det är inget jag önskar någon annan, säger Bibic. (Se hela intervjun med Bibic HÄR!)

Efter matchen ville inte Rögles huvudtränare Anders Eldebrink prata med Sportbladet. Däremot hade lagkaptenen Christoffer Liljewall tid och han tog Almen Bibic i försvar.

– Almen Bibic är en väldigt schyst spelare, han skulle aldrig gå in för att skada någon spelare. Olyckligt om den träffat illa. Jag har dock inte sett tacklingen tillräckligt för att uttala mig, säger Christoffer Liljewall

Ännu en förlust

Förlusten för Rögle innebär att laget endast vunnit en av de åtta senaste matcherna. Dessutom halkade man ner på en 12:e plats.

– Det är jäkligt tungt just nu.  Luleå straffar oss riktigt hårt, vi måste bli mycket effektivare säger Christoffer Liljewall.

Sent i natt kom Ekarw med ett lugnande besked.

"Mår bra efter omständigheterna, blir kvar på sjukhuset över natten. Tack för allas värmande ord. Skönt med seger också", skriver han på Twitter.

FAKTA

Matchfakta och spelarbetyg

Luleå–Rögle 2–1 (0–1, 2–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (3.49) Patrick Cehlin (Ludvig Rensfeldt).

Andra perioden: 1–1 (1.23) Jacob Micflikier (Jan Sandström, Marcus Oskarsson), 2–1 (18.34) Peter Cehlarik (Johan Harju, Marcus Oskarsson).

Skott: 20–20 (5–6, 11–8, 4–8).

Utv, Luleå: 4x2. Rögle: 4x2 min, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby och Marcus Linde, Kungälv.

Publik: 4 822.

Spelarbetyg

Jan Sandström, b, Luleå. Grym insats från den rutinerade backen.

Patrik Cehlin, fw, Rögle. Avig målskytt. Hade bud på mer.

Marcus Oskarsson,b, Luleå. Trygg på offensiva blå.

Johan Harju, fw, Luleå. Vass när han målchanserna dyker upp.

Christoffer Liljewall, c, Luleå. Navet i Rögles bästa enhet.

Bäste målvakt: Joel Lassinantti, Luleå. Trygg och stabil sista utpost för Luleå.

Matchen:

Domarna:

Jury: Emil Larsson, Coop Arena.