Mardrömmen snart över: ’Varit hemskt’

HOCKEY

LULEÅ. Efter skadehelvetet – nu är Luleåstjärnan Bill Sweatt snart redo för spel igen.

– Det har varit hemskt att ha varit borta så länge. Det suger verkligen att inte kunna spela hockey, säger han.

Luleå gjorde en jättesatsning inför den här säsongen. Med sig på tåget var miljardären Jacob  Porsér.

Med hjälp av hans pengar lyckades de sno åt sig bland annat Jacob Micflikier, Toni Rajala och Bill Sweatt framför ögonen på de övriga konkurrenterna. Just Bill Sweatt – som köptes loss från rivalen Brynäs, där han gjorde 41 poäng förra säsongen – var en de mest prestigefyllda värvningarna för Luleå.

Men hittills har säsongen inte alls blivit som det var tänkt för Bill Sweatt.

’’Aldrig varit med om det här tidigare’’

En besvärlig skada har stoppat honom från spel under en längre tid, och han har endast spelat  sex SHL-matcher den här säsongen. Men nu verkar skadehelvetet gå mot sitt slut. Under onsdagens träning deltog Bill Sweatt för fullt i alla övningar.

– Nästa torsdag när vi möter Karlskrona är jag tillbaka. Det ska bli otroligt skönt att äntligen vara tillbaka, säger Bill Sweatt till Sportbladet efter onsdagens träning och fortsätter.

– Jag har aldrig haft ett sådant här långt skadeuppehåll. Tidigare har jag endast varit borta i enstaka matcher i följd, men det här har varit något helt annat för mig. Och det suger verkligen att vara borta från spel så länge, säger han.

Stekhett derby väntar

I morgon torsdag väntar ett stekhett derby när Skellefteå kommer på besök. De möttes tidigt    under säsongen i ett back-to-back-möte. Då vann Skellefteå båda matcherna relativt komfortabelt. Men sedan dess har Luleå spelet upp sig, och det betänkligt. 

Senaste matchen mot HV71 förlorade man visserligen, men innan dess var Luleå det mest formstarkaste laget i hela SHL.

Det förväntas bli en riktig folkfest och det grämer Bill Sweatt lite extra att missa just matchen mot Skellefteå.

– Surt att inte jag kan spela matchen. Skellefteå har varit ett av seriens bästa lag senaste åren och de har fyra femmor som hela tiden jobbar hårt. Vi måste spela på topp om vi ska vinna, säger Bill Sweatt.