Sågade egna laget efter förlusten

”En riktigt dålig insats rakt igenom”

1 av 2
HOCKEY

GÄVLE. Formstarka Luleå blev utan poäng mot Brynäs.

Efter matchen sågade Joakim Fagervall sitt eget lag:

–  Jag är ruggigt besviken på vårt uppträdande, säger Luleåtränaren efter 1–2 förlusten.

Luleå kom till Gävle som seriens formstarkaste lag med 14 trepoängare på de 16 senaste matcherna. Men mot ett formsvagt Brynäs, som hade förlorat fyra raka matcher, blev det förlust.

Luleå drog på sig mängder av utvisningar i de två första perioderna och Brynäs kunde göra båda sina mål i numerärt överläge.

– Det är glädjande att vi bara förlorar med 2–1. Brynäs är mycket mycket bättre. I de två första perioderna tar vi alldels för många utvisningar, säger Fagervall.

Anton Hedman hamnade i fokus

Men det var inte bara disciplinen som Fagervall var missnöjd med.

– Nej, det är rätt igenom en väldigt väldigt svag insats mot ett bra Brynäs. ”Danne” (Larsson) håller ner siffrorna så det ser jävligt bra ut. I övrigt är jag ruggigt besviken på vårt uppträdande. Känns som Brynäs är rappt, jäkligt hett och mycket mer suget jämfört med vad vi är. Nej, en riktigt dålig instas rakt igenom.

Forwarden Anton Hedman hamnade i fokus efter två tacklingar. Den första fick han 2+10 för tackling mot huvudet. Precis när han kommit tillbaka fick han två minuter för charging plus två minuter till för olämpligt uppträdande, sedan han slagit sönder sin klubba. Då avgjorde Brynäs genom att göra 2–1-målet.

”Måste vara säkra på vad de gör”

Fagervall försvarade Hedman vid den första situationen, men inte vid den andra:

– I och med att han lättar från isen är det en utvisning, inget att snacka om. Sedan ett dåligt beteende efteråt som ger två minuter till. Men utvisningen är solklar, det är inget att snacka om, säger han.

Anton Hedman själv var upprörd över den första utvisningen:

– Det går säkert fort även för domarna men ska de ta en tiominutare måste de vara säkra på vad de gör. Jag tycker inte det är en utvisning över huvud taget. Det är mer att jag backar in i honom. Sedan är cirkusen igång.

Han var dock självkritisk över utvisningen för osportsligt uppträdande:

– Jag måste vara coolare när jag tar min extra tvåa, det är ren frustration och det rinner över för mig, säger Hedman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF