Luleåikonen: "Sover nästan konstant"

Fått komma hem efter otäcka smällen

Foto: BILDBYRÅN
Petter Nilsson.
HOCKEY

I förra veckan under en träning kolliderade en spelare med Luleåikonen Petter Lasu Nilsson. Han föll till isen och fick en kraftig blödning. Under en tid svävade han mellan liv och död. Nu en vecka senare har han fått komma hem från sjukhuset.

– Jag sover nästan konstant, skriver han i ett sms till Sportbladet.

Förra säsongen tränade Petter Lasu Nilsson SHL-laget Brynäs, tillsammans med Thomas "Bulan" Berglund. "Bulan" valde att skriva på ett nytt kontrakt med Gävleklubben. Samtidigt valde Lasu Nilsson istället att flytta hem till Boden och träna Boden Hockey i division två. Men under en träning förra veckan var olyckan framme. I en omställningsövning kolliderade en spelare med Lasu Nilsson, och hans liv svävade mellan liv och död under en stund.

– En av våra spelare körde full fart in i Petter , som var helt oförberedd. Det var en olyckshändelse och övningen gick i ett väldigt högt tempo, sa Bodens målvaktstränare Jörgen Nordqvist, för en vecka sedan.

"Jag sover nästan konstant"

Han kördes omgående till Sunderby sjukhus där det konstaterades att han fått en blödning och kraftig hjärnskakning.

Men relativt omgående var läget stabilt – och nu har Petter Lasu Nilsson fått komma hem från sjukhuset.

– Blödningen har gått ner, men jag sover nästan konstant. Själva hjärnskakningen behöver någon dag till, men dagarna kan ju ändras fort, skriver Petter Lasu Nilsson i ett sms till Sportbladet.

"Glada att han är på bättringsvägen"

När olyckan inträffade höll Boden på att förbereda sig för kval till Hockeyettan. Man har nu spelat en tredjedel av kvalet, och står fortfarande på noll poäng. Man kommer också behöva klara sig utan sin tränare under resten av säsongen.

– Det är bara drygt en vecka kvar av säsongen. Men det viktigaste är att Petter blir bra och alla i laget är glada att han är på bättringsvägen, säger Jörgen Nordqvist.