Tvååringen rabblar alla Malmös spelare

HOCKEY

Filip Billberg, 2 år, kan rabbla namnen på Malmö Redhawks samtliga spelare.

Se klippet som har blivit en succé.

– Han såg sin första match när han var 16 dagar och har följt hockey hela sitt liv, säger pappan Robin Billberg, 29.

Klippet, som först lades ut på Sveriges största hockeyblogg Mrmadhawk, har blivit en snackis och det är svårt att inte dra på smilbanden när Filip Billberg kan svara rätt efternamn på Malmöspelarna när pappa Robin säger förnamnet.

– Det är en naturlig vardag för oss, inget speciellt. Han är duktig på att prata och har ett oerhört minne, säger Robin Billberg.

– Jag kunde aldrig tro att det skulle bli så uppmärksammat. Några undrar om vi har filmat utan att han vill det, men det är snarare så att vi får hålla tillbaka honom. Han vill alltid se sig själv i telefonen när man har filmat. I dag räckte det att jag sa numret så sa han namnen på hela laget.

”Låter som speakern”

Att det är just Malmös spelare som Filip Billberg – som fyller tre år i januari – kan utantill är ingen slump. Robin Billberg är ordförande i Redhawks support.

– Jag har följt Malmö aktivt sedan jag var sex, sju år – med alla SM-guld och motgångar. Filip såg sin första match redan när han var 16 dagar.

Men hur kommer det sig att han kan alla namn?

– Det började väl på allvar i fjol när det var mycket Linus Klasen i högtalarna under line up. Ibland hör man på vissa tonlägen att Filip låter precis som speakern.

Blev han ledsen när Klasen lämnade Malmö för Luleå?

– Nej, han har förstått att Klasen inte är här längre, men han har andra idoler.

Vad var första ordet han sa?

– Pappa.

Du hade blivit lite orolig om det var en Malmöspelare?

– Haha, ja det hade jag nog.