Malmö tvingas klara sig utan poängkung

Kan laget förlänga segersviten till sex matcher

Foto: BILDBYRÅN
Robin Alvarez.
HOCKEY

Formstarka Malmö har fem raka segrar.

I kvällens bortamatch mot tabelltvåan Bik Karlskoga tvingas laget klara sig utan poängkungen Robin Alvarez, 25.

– Ljumsken är lite överansträngd, säger han till Sydsvenskan.

Malmö var riktigt illa ute ett tag och när förlusterna staplades på varandra höjdes röster som ville se en förändring på tränarsidan.

Men Ulf Taavola stannade kvar och på sistone har Malmö hittat formen ordentligt, tagit fem raka segrar, och nått upp till sjundeplatsen som innebär play off till kvalserien till elitserien.

– Vi agerar just nu med ett stort självförtroende, vi är ödmjuka och vet att vi måste vara oerhört noggranna i varje byte på alla små detaljer i spelet, säger Taavola till klubbens hemsida.

Karlskoga jagar revansch

I kvällens bortamatch mot Bik Karlskoga tvingas dock Malmö klara sig utan Robin Alvarez, som med 22 poäng (11+11) på 22 matcher ligger tvåa i allsvenskans poängliga.

– Jag fick lite känning efter matchen mot Västerås, men vilade ett par dagar och det kändes okej på träningen efter det. Men i match trycker man till i skridskoåkningen på ett annat sätt och då märkte jag att det inte gick längre, säger han till Sydsvenskan.

Alvarez klev av efter en period i segermatchen mot Almtuna och står i kväll över helt.

Sedan tidigare finns även André Burakovsky på skadelistan. Karlskoga ställer samma lag på isen som föll med 5–1 mot Västerås senast.

Matchen startar kl 19 och sänds på S24. Köp matchen här

ARTIKELN HANDLAR OM