Bomben: Han blir ny tränare i Redhawks

Hellkvist: Den här branschen är som den är

HOCKEY

Hösten 2011 lämnade Rögle-tränaren Björn Hellkvist sitt uppdrag på grund av Parkinsons sjukdom.

Nu är han klar för Malmö Redhawks.

– Det blir säkert starka reaktioner i Ängelholm, säger Hellkvist.

Foto: SCANPIX
Björn Hellkvist

Chockbeskedet kom för 18 månader sedan. Rögles tränare Björn Hellkvist hade drabbats av den obotliga sjukdomen parkinson.

Hellkvist lämnade sitt uppdrag, men förra veckan meddelade Hellkvist att han är redo för comeback.

– Jag är så pass trygg i min situation, där jag funnit frid i verkligheten, att jag känner mig redo för att anta utmaningen att stå i ett bås igen. Framförallt brinner det mycket just nu och jag vill väldigt mycket, sa han till hd.se.

Nu är Hellkvist klar som ny tränare för Malmö Redhakws. 35-åringen kommer att ha deltat ledarskap med Mats Lusth där Lusth har sista ordet. Den oväntade övergången blev officiell på en presskonferens under onsdagen.

”Vill inte vänta”

Rögle gick tidigare under dagen ut med att Hellkvist sagt upp sig.

– I nuläget bedömer Björn att han åter är redo för att coacha på heltid på seniornivå och vi kan inte erbjuda en sådan tjänst med kort varsel. Rögle har också problem att garantera för Björns hälsa i en sådan roll, vilket faller inom vårt arbetsgivaransvar, säger klubbdirektör Magnus Blomsterberg i ett pressmeddelande.

Hellqvist själv om beslutet att lämna Rögle.

– Jag bor i Ängelholm, har spelat i Rögle och har coachat Rögle. Det är klart att jag i en framtid önskar stå i Röglebåset igen. Den här branschen är som den är, det finns ett visst antal jobb och de finns inte lediga i Rögle BK nu. Jag vill inte vänta utan använda tiden jag har till att stå i båset på så hög nivå som möjligt.

– Det blir säkert starka reaktioner i Ängelholm, säger Hellkvist om den kontroversiella överången.

ARTIKELN HANDLAR OM