Redhawks tvingas lämna Malmö Arena

Kommer inte överens med Percy Nilsson

Foto: Foto: Emil Malmborg / Bildbyrån.
Tommy Qvarfort.
HOCKEY

Malmö Redhawks har inte råd att spela i Malmö Arena.

Nu flyttar man därifrån.

– Vi får hela tiden kämpa för att klara ekonomin, säger ordföranden Tommy Qvarfort till Sportbladet.

Pampiga hockeyarenan i Malmö har blivit för dyr för Malmö Redhawks. På fredagen meddelade klubben att man ansökt om att flytta därifrån.

– Vi har i dag överlämnat ett brev till kommunen med en önskan om att spela i ishallen igen. Styrelsen har övervägt det och vi har pratat med både ledningen och spelarna och vi är överens att ställa en förfrågan till Malmö stad för att få ett rimligt hyresavtal, säger Tommy Qvarfort.

Kommer inte överens

Den simpla anledningen till flytten är för att Redhawks helt enkelt inte har råd att spela kvar i Percy Nilssons skrytbygge.

Det ettåriga hyresavtalet för innevarande säsong går ut i april och parterna, Redhawks och Nilssons företag Parkfast AB, kommer inte överens om ett nytt avtal.

– Vi har sett vikande publiksiffror och vi har konstaterat att om vi ligger i Hockeyallsvenskan funkar det inte med den hyresnivån som vi har nu, säger Qvarfort.

Följden om Redhawks skulle fortsätta spela sina matcher i Malmö Arena blir sannolikt, som en första åtgärd, en sänkt spelarbudget, tror ordföranden.

Riskerar miljonförlust

– Vi har en balanserad ekonomi i dag och vi gör positivt resultat men vi får hela tiden kämpa med näbbar och klor för att klara ekonomin. Vi ser ett tapp på ungefär tre, fyra miljoner om vi skulle stanna kvar och vi måste ha en solid inkomst.

Får Redhawks som de vill flyttar de tillbaka till Malmö Isstadion från och med 2014/2015.

...Om ni går upp till SHL igen då?

– Ja, det är en hypotetisk fråga. Det är något vi får överväga då för det handlar om mycket tv-matcher och då hamnar vi i ett annat läge. Den här arenan är ju byggd för SHL och inte för Hockeyallsvenskan, säger Tommy Qvarfort.

ARTIKELN HANDLAR OM