”Han står och kallar mig pizzabagare…”

Ilskan efter jättebråket: ”Är pinsamt”

1 av 6
Rögles Almen Bibic och Malmös David Liffiton kastade handskarna i tredje perioden i Skånederbyt som Redhawks senare vann med hela 5-1. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån.
HOCKEY

Det hettade till i Skånederbyt.

Almen Bibic hävdar att han blev kallad pizzabagare av Malmös tränare Mats Lusth.

– Det är pinsamt, säger Bibic till Sportbladet.

Skånederbyt mellan Rögle och Malmö slutade med kastade handskar och ett jätteslagsmål. Efter att poängkungen Joey Tenute tvingats bryta matchen efter en omdiskuterad tackling av Almen Bibic, som inte resluterade i någon utvisning, bestämde sig David Liffiton för att göra upp med Röglebacken.

Handskarna kastades och Liffiton fick in ett par hårda smällar på Bibic.

– Jag passar pucken, sen hör jag bara ”do you wanna go” och så får jag en smäll på käften. Jag var snurrig redan där, jag försökte komma tillbaka men han vann fajten. Men det är inget mer med det. Man ger och tar. Jag är absolut inte less på honom (Liffiton), säger Bibic.

Vad säger du om tacklingen du delar ut på Tuente?

– Jag ser faktiskt inget fel i den. Jag träffar absolut inte huvudet, så jag vet faktiskt inte varför han ligger kvar. Kanske att axeln gick ur led, jag vet inte.

”Går bananas”

Efter matchen som Malmö vann med 5-1 skrev Bibic så här på twitter:

”Mats Lusth står och hejar på och kallar mig pizzabagare när Malmös tuffe uffe hoppar på mig bakifrån. Ett sant föredöme. Hög nivå.”

För Sportbladet utvecklar han:

– Jag tycker det är lite pinsamt. Han (Lusth) är så pass gammal och har varit med länge, och så går han bara ”bananas” totalt. Men det är inte bara Mats, det är hela Malmös bås som står och skriker allt möjligt. Det är synd att domaren inte uppmärksammar det.

Pratade du med Mats efteråt?

– Ja, jag frågade faktiskt varför han kallade mig pizzabagare.

Vad sa han?

– Han förnekade det totalt, men rodnade också ganska kraftigt. Men jag menar, han är 51 år gammal och beter sig så där…

Är du säker på att han skrek så åt dig?

– Ja, jag står ju bredvid och hör allting. Sen var det ju fler än Mats som skrek. Jag kan tycka att det är okej för spelare att skrika så, men man står inte som tränare och håller på så där...

Sportbladet har sökt Mats Lusth.

ARTIKELN HANDLAR OM