Qvarfort gör en pudel – efter jättesågningen

Malmös ordförande ber om ursäkt till Västerås

Foto: BILDBYRÅN
Tommy Qvartoft.
HOCKEY

Malmös ordförande Tommy Qvarfort rasade i Sportbladet efter bråket mellan tränaren Björn Hellkvist och Västerås vaktchef.

Nu ber Qvarfort om ursäkt i ett öppet brev på Malmös hemsida.

"Jag beklagar den skada som mitt uttalande i Aftonbladet har medfört", skriver Qvarfort.

Foto: BILDBYRÅN
Björn Hellkvist.

Efter toppmötet mellan Västerås och Malmö påstås Skåneklubbens assisterande tränare Björn Hellkvist ha hamnat i bråk med VIK:s vaktchef Lasse Eddebring. Enligt uppgifter till Sportbladet stoppades Hellkvist från att gå in i Malmös omklädningsrum efter matchen och tumult uppstod.

Händelsen polisanmäldes med rubriceringen våld mot tjänsteman.

– En person ska ha utdelat ett knytnäveslag mot målsägande, säger Johanna Von Wowern, pressekreterare vid polisen i Västmanland, till Sportbladet.

På söndagskvällen sågade Qvarfort vaktinsatsen i Västerås.

– Detta är en vaktskandal. Hade han varit anställd hos oss hade han blivit uppsagd med omedelbar verkan. En stor jävla skandal är det, sa han till Sportbladet.

Personlig ursäkt

Under måndagen samtalade representanter från Malmö med Västerås klubbchef Anders Eklund. Det har fått Tommy Qvarfort att be om ursäkt för sin jättesågning i ett uttalande på Malmös hemsida.

"Jag beklagar den skada som mitt uttalande i Aftonbladet har medfört för den säkerhetsansvarige och för Västerås IK och kommer personligen att åka till Västerås på torsdag för att be om ursäkt både till klubben och den säkerhetsansvarige", skriver Qvarfort.

"Vill inte uttala oss"

Västerås klubbchef Anders Eklund har accepterat ursäkten från Tommy Qvarfort.

"Det ligger en skrivelse från Malmö och vi är nöjda med den. Det är de enda kommentarer vi har i fallet. Vi vill inte uttala oss mer", säger Anders Eklund.

Både Malmö och Västerås spelar på måndagskvällen. Malmö tar emot Almtuna och Västerås möter Oskarshamn på bortaplan.

Sportbladet har sökt Tommy Qvarfort och vaktchefen Lasse Eddebring för en kommentar.

FAKTA

Qvarforts öppna brev till Västerås

Till Västerås IK

Att: Klubbchef Anders Eklund

Efter ett långt samtal med Klubbchefen i VIK, Anders Eklund, har jag fått en nyanserad bild av vad som hände i samband med matchen VIK och Malmö Redhawks.

Polisanmälan bygger på inrådan och uppgifter från matchens domare.

Jag beklagar den skada, som mitt uttalande i Aftonbladet har medfört för den säkerhetsansvarige och för Västerås IK och kommer personligen att åka till Västerås på torsdag för att be om ursäkt både till klubben och den säkerhetsansvarige.

Samtidigt vill jag passa på att gratulera VIK för en fantastisk fin säsong.

Malmö den 24 februari 2014

Tommy Qvarfort

Källa: Malmö Redhawks officiella hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM