Malmö värvar trio med rutin från SHL

Foto: BILDBYRÅN
Jon Knuts är en av spelarna som förstärker Malmö.
HOCKEY

Jonas Gunnarsson, 22, fick inte stanna i HV71.

Nu är målvakten klar för Malmö.

Under onsdagen har klubben även presenterat Jon Knuts, 23, och Jeremias Augustin, 28.

Malmö nådde inte hela vägen i kvalserien under våren. Men lagbygget inför nästa säsong är i full gång – och under onsdagen presenterade skåningarna tre nyförvärv.

Forwarden Jon Knuts, som nyligen tackade nej till en fortsättning i Leksand, ansluter till Malmö.

Backen Jeremias Augustin, trotjänaren som fick lämna Växjö, är även han klar för klubben.

Jonas Gunnarsson, senast i HV71, tar en av målvaktsplatserna.

– Jag blev väldigt glad när jag fick reda på att det fanns intresse från Redhawks. Att få en sådan möjlighet i en klubb med potentialen som Malmö har känns riktigt bra, säger Gunnarsson i ett pressmeddelande.

Låneavtal

Målvakten lånas ut till Malmö under hela nästa säsong. Knuts och Augustin hade båda utgående kontrakt och är värvade till klubben.

– Jon Knuts var en publikfavorit i Leksand men ville ha en större roll som vi kunde erbjuda honom i Malmö. Han är stor och stark och kommer att göra ett fint avtryck på våra fans. Jeremias är en extremt bra tränad back, han är inte så flashig men båda spelarna är den typ av profil vi behöver för att kunna ta nästa steg i serierna, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Sedan kvalserien avslutades har Malmö tappat bland annat Robin Alvarez (Djurgården), Daniel Viksten (Örebro) och Ludvig Rensfelt (Rögle).