Malmö fortsätter att vara kaxigt

HOCKEY

Malmö bröstar upp sig inför årets säsong.

Både tränare Mats Lusth och sportchef Patrik Sylvegård slår fast: ”Vi vinner serien”.

– Det finns många lag som vill säga samma sak men det är fan ingen som vågar, säger Sylvegård inför premiären.

Foto: Bildbyrån
Patrik Sylvegård

Malmö Redhawks vann grundserien i fjol men slutade på fjärde plats i kvalserien.

I kväll, mot Björklöven, inleds ett nytt försökt till återtåg - och enligt Sveriges ledande hockeyexperter kommer det att gå hela vägen fram; i stort sett alla tippar att Malmö går upp i SHL.

– Kul att folk tror på oss. Antingen gillar de att sätta press på oss, eller också är det ett tecken på att vi gjort bra saker de senaste två åren. Vi har ju gått från att vara ett hånat lag som alla skrattar åt till att bli ett lag som folk respekterar, säger lagets vd och sportchef Patrik Sylvegård.

”Ska ha all heder”

Men det är inte bara experter som lyfter fram Malmö som favorit - det gör även tränaren Mats Lusth.

På förra veckans upptaktsträff gick 52-åringen upp på podiet och slog fast att Malmö ”först kommer att vinna serien, sedan sin playoff till SHL i tre raka matcher”.

– Jag tycker det är högaktigt av Mats att säga så rakt ut. Han ska ha all heder, för det är så jävla mycket Svensson och mellanmjölk annars. Det finns ju många lag som har samma målsättning internt, men det är fan ingen som vågar kommunicera det utåt, säger Sylvegård.

Malmö har värvat tio nya spelare inför säsongen 2014/15 och nyligen gick Rögles sportchef Anders Masken Carlsson ut och slog fast att det vore ”ett gigantiskt fiasko om de misslyckas med att gå upp”.

”Ingen hemlighet”

Nu svarar Patrik Sylvegård:

– Fiasko är det väl inte, det är trots allt idrott vi pysslar med och allt kan hända. Men det vore jävligt konstigt om Malmö Redhawks - ett lag som varit bra men som nu blivit ännu bättre - går ut och säger att vi är nöjda med att komma femma, eller hur?

– Vi vill på sikt bli ett lag som slåss om SM-guld och det är liksom ingen hemlighet att vi siktar på att gå upp i år.

ARTIKELN HANDLAR OM