Percy Nilsson: Ska lämna de ifred

Foto: BILDBYRÅN
Lämnar ”sitt” Malmö i fred.
HOCKEY

Percy Nilsson har varit på plats i Leksand och sett Malmö kvalmisslyckas två gånger i historien.

Nu testar han något nytt – och är inte ens i Sverige.

– Jag ska lämna de i fred och hoppas att det går vägen då, säger han.

Byggherren och supportern Percy Nilsson har pumpat in miljoner i Malmö Redhawks under åren och gett laget i sitt hjärta pampiga Malmö Arena.

Men i den arenan har det blivit allsvensk ishockey.

Malmö Redhawks var senast uppe i SHL 2007 – och har ett mörkt kvalfacit bakom sig.

Åren 2007 och 2008 hade Malmö ena skridskon i SHL – båda gångerna var det Leksand som satte krokben.

Då var Percy Nilsson på plats i Leksand– men när klubbens öde än en gång ska avgöras är Nilsson inte ens i Sverige, utan i Spanien.

– Vi har en förmåga att få Leksand borta, det är konstigt. Men jag har gjort det där två gånger nu. Nu ska jag lämna de i fred och hoppas att det går vägen då, säger han.

”Alla hade korkat upp”

2008 hade Percy Nilsson redan korkat upp champagnen. Malmö låg tvåa inför sista omgången och skulle bara vinna sista matchen mot ett avsågat Leksand. Men 3-0 blev en 4-5-förlust i sudden.

– Alla hade korkat upp. Vi ledde hela tiden och så fick en spelare en puck i bröstet och pucken gick ner framför en spelare, och så tappade vi alltihop. Då var det nästan färdigt och man var väldigt besviken. Men nu tror jag att Malmö vinner, säger han.

Trots att han är i Spanien finns det ingen chans att han missar sitt Malmö. Han kommer att se matchen med flera hockeyfantaster, som håller både på Leksand och Malmö. De har redan fixat med tv-kanaler.

– Det är många här nere i Spanien som gillar Leksand och Malmö Redhawks, det kommer att vara högt i taket. Det kommer att vara hockey i huvudet hela dagen, även om jag är på en golfbana.

”Kanske kan ge gummiarmar”

Han berättar att han är nervös, riktigt nervös. Att pressen på laget att gå upp (/hålla sig kvar) är lika stor som den var 2007 och 2008. Men att pressen på Leksand kanske är ännu större.

– Nu är det är vi som kommer underifrån och försöker slå Leksand. Det är Leksand som har besväret att de varit i SHL och att de ska försöka stanna kvar. Det är kanske det som kan ge Leksand gummiarmar, vilket man kanske hoppas på om man ska vara elak.