Kvalkungen: ”Nu börjar jag gråta”

HOCKEY

Han har kvalat upp tre olika lag på fyra år.

Och när kvalkungen Nils Andersson fick fira det med långtidsskadade kompisen Björn Karlsson brast det.

– Jag börjar ju gråta, säger han i TV 10.

Foto: VIASAT HOCKEY

  DOKUMENT MALMÖ: Äntligen SHL i miljonbygget!

Ska du går upp i SHL så ska du kontraktera Nils Andersson. 2011 gick han upp med Växjö, två år senare med Djurgården och efter ett drama i Leksand så har han spelat upp Malmö till högsta serien. I den avgörande matchen nätade han två gånger, varav ett blev bortdömt.

– Jag är inte en större hjälte en någon annan. Vi var så uträknade för två veckor sedan. Hade vi förlorat den där straffläggningen i Karlskoga så hade vi inte stått där i dag. Det är helt fantastiskt, jag är så djävulskt stolt över det här laget, säger den offensive backen.

Tårar i ögonen

På isen svallade känslorna och allra blankast blev ögonen när kompisen Björn Karlsson kom ner på isen. Karlsson, som spelade med Nils Andersson i Växjö när de gick upp, har kämpa med svåra sviter av en hjärnskakning under hela säsongen och han har inte kunnat spela en enda match under säsongen.

– Ja nu börjar jag ju gråta. Jag unnar honom det här. Han är nere på hallen och försöker hålla upp stämningen, det är kul att kunna dela det här med honom, säger Andersson med tårar i ögonen.

DOKUMENT MALMÖ: Äntligen SHL i miljonbygget!