Percy: "Så glad! Aldrig mer allsvenskan"

1 av 2
HOCKEY

Percy Nilsson satt nere i Spanien och följde när laget i hans hjärta studsade upp till SHL – efter åtta långa år i allsvenskan.

– Jag fick så många fina känslor när jag satt här och tittade. Nu är allt som det ska. Vi ska aldrig tillbaka till allsvenskan igen. Det är förbjudet, säger han.

Foto: BILDBYRÅN

DOKUMENT MALMÖ: Äntligen SHL i miljonbygget!

Percy Nilsson var på plats i Leksand för kvalrysare både 2007 och 2008 och fick vittna två blytunga kvalnederlag mot Dalalaget.

I år var taktiken en annan. Byggherren och supportern lämnade sitt Malmö Redhawks i fred och följde i stället laget från Spanien.

– Min taktik höll! Jag höll mig borta och vi vann! Jag är så glad! utropar han i telefon efter segern.

– Det var en fantastisk match, jag är djupt imponerad av grabbarna. De gjorde det jättebra, de var jätteduktiga, säger han.

"Var mer med än spelarna"

Jens Olsson hälsade till Percy Nilsson genom TV-rutan efter segermatchen.

– Nu är Percy glad. Nu jävlar kör vi, vi ses i arenan! sa han i TV10.

Percy skrattar.

– Men jag är glad för laget. Att Sylvegård har fått fram ett så fint lag. Det var så konstigt där ett tag, men vi skyller på att vi var övertränade.

Nilsson såg matchen på tv med flera andra hockeyfantaster och säger att stämningen var på topp – även om han inte fick se sitt lags succé på plats.

– Jag har varit på så mycket hockey där tidigare. Jag fick så många fina känslor när jag satt här och tittade. Jag tror att jag var med i matchen mer än spelarna, säger han.

Sedan sätter han ribban högt för det nyss SHL-klara laget.

– Det är nu det börjar. Vi ska aldrig gå tillbaka till allsvenskan, det är förbjudet. Nu är det som det ska vara. Vi ska jobba stenhårt och bli bäst i Sverige.

Hur långt fram i tiden kan ni bli det, tror du?

– Har man det "go:et" i laget som vi hade ikväll blir det inte svårt alls.

DOKUMENT MALMÖ: Äntligen SHL i miljonbygget!