Malmös plan: Guld – redan om tre år

1 av 2
HOCKEY

Klart för SHL – men siktar redan mycket högre.

Malmös plan: SM-guld om tre år och flera drömnamn:

– Det är inget att sticka under stolen med att Malmö är ett attraktivt ställe för en hockeyspelare, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

DOKUMENT MALMÖ: Äntligen SHL i miljonbygget!

Efter åtta år i hockeyallsvenskan och ständiga satsningar fick Malmö äntligen fira platsen till svensk hockeys finrum.

Men mitt i den vilda glädjen efter att avancemanget säkrades i Tegera Arena i går berättar sportchefen om Malmös plan:

Att bli bäst i Sverige – om tre år.

”Ska bygga sunt”

– Vi ska ta det steg för steg och bygga sunt. Det är en lång resa, men jag tror vi har en bra organisation. Om tre år är vi ett topplag i SHL. Det är mitt mål, säger Patrik Sylvegård som redan har börjat blicka mot nästa säsongs lagbygge.

– Vi har redan katalysatorn här, hockeyarbetarna, men vi kanske behöver spetsspelare. En ny förstafemma, fortsätter Sylvegård och spekulerar i drömnamnen:

Patrik Hersley, Magnus Pääjärvi-Svensson, Andreas Thuresson och Oscar Alsenfelt.

– Det finns många med Malmöanknytning. Alsenfelt och jag har haft en diskussion om framtiden. Men på skoj. Det är klart du ska hem till Malmö, har jag sagt till honom. Det är klart att jag vill spela i Malmö, säger han. Vi får se vad som händer.

– Och jag käkade lunch med Thuresson för några veckor sedan. Vi kan inte konkurrera med KHL ekonomiskt, vi kommer inte gå in i pengakrig, men vi kan konkurrera med annat, fortsätter Sylvegård.

Vill se bröderna ihop

Han firade vilt tillsammans med spelarna efteråt och Björn Svensson, brorsa med Pääjärvi, vill gärna se bröderna spela ihop.

– Det vore jäkligt häftigt, jag har redan pratat med honom och ska ringa honom igen.

– Men nu ska jag fokusera på firande. Det här är karriärens bästa bussresa hem till Malmö, jag skulle kunna åka bussen hur långt som helst, fortsätter Svensson.

  DOKUMENT MALMÖ: Äntligen SHL i miljonbygget!