Galna hjärnsläppet: ”Siktade på handen”

HOCKEY

Han svingade klubban mot Marcus Sörensens huvud.

Efteråt försvarar Adam Burish sitt hjärnsläpp.

– Jag rörde honom inte ens, så…, säger Malmöforwarden.

Det var i den andra perioden som Djurgårdens snabbskrinnare Marcus Sörensen bröt sig loss och kom fri. Men kort innan skottögonblicket ser man den jagande Malmöspelaren, Adam Burish, svingar med klubben likt ett baseboll-slag i riktning mot Sörensens huvud.

Den tidigare domaren, Thomas ”Kuben” Andersson, menar att amerikanen borde ha fått matchstraff – trots att han lyckligtvis inte träffar Djurgårdsforwardens huvud.

– Nästan som en kniv skär han klubban i luften. Jag kan inte riktigt förstå att en hockeyspelare kan göra något sådant, det måste jag vara ärlig och säga, säger ”Kuben” i C More-studion.

”Siktade på hans händer”

Tilltaget resulterade aldrig i något straff, men Sörensen konstaterar att det kunde ha slutat illa.

– Det hade det kunnat gjort. Men jag hade fullt fokus på att göra mål, säger han.

– Han träffade inte så min del är det lugnt, vi vann matchen. Jag har svårt att säga något om det, fortsätter Sörensen.

Adam Burish själv försvarar sig och menar att han inte siktade på motståndarens huvud.

– Jag siktade på hans händer och försökte göra så han inte kunde skjuta. Han är en duktig spelare så jag ville inte låta honom komma till skott. Men jag missade oavsett, han var för snabb för mig, säger amerikanen när Sportbladet visar honom bilder på situationen.

”Aldrig ens nära”

Det ser ut som att klubben stryker hans huvud?

– Nej, det var aldrig ens nära huvudet. När en kille bryter sig loss så försöker man inte sikta på huvudet, utan mot händerna. Det var aldrig nära huvudet. Och oavsett så rörde jag honom inte ens, så…

En annan uppmärksammad situation inträffade tidigare under matchen när Djurgårdens Tomi Sallinen sänkte Malmöbacken – och förre Djurgårdsspelaren – Nils Anderson med en tackling mot huvudet.

Finländaren, som nu riskerar avstängning, fick 2+10 minuter för ”checking to the head” och Andersson kunde senare spela vidare.

– Det är en huvudtackling. Om 2+10 var rätt eller fel vill inte jag bedöma, säger Malmös assisterande tränare Andreas Hadelöv.