Malmö med sen vändning mot Brynäs

HOCKEY

MALMÖ. Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin tycker att Brynäs slarvade bort en ny triumf. Malmös poängkung Ilari Filppula håller inte med.

– Vi kan bli det bästa laget i ligan, säger han.

Foto: Bildbyrån

Oskar Lindblom hade gjort 1–0 i mittenperioden och såg, tillsammans med storspelande målvakten David Rautio, ut att bli formstarka Brynäs matchhjälte borta mot Malmö. Hemmalaget skapade målchans på målchans men pucken tycktes inte kunna gå in i mål – förrän Ilari Filppula kvitterade med 3.59 kvar av matchen.

Någon minut senare var Filppula med och assisterade till Fredrik Händemarks avgörande 2–1-mål när Oskar Lindblom satt i utvisningsbåset efter en interference.

”Individuella misstag”

– Vi gör individuella misstag som kostar oss matchen. Offensiv spekulation inför 1–1 och en utvisning som inte ska behöva hända när vi har pucken under kontroll. Vi vet att Malmö är bra i powerplay, det är slarvigt av oss, sa Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin på presskonferensen.

Ilari Filppula tycker inte att Brynäs slarvade bort matchen. Malmös finske poängkung tycker att hans lag förtjänade tre poäng.

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra i 60 minuter och att vi blev belönade i slutet. Det är riktigt viktigt att vi tog de här tre poängen, nu kan vi bygga vidare på det, säger Filppula.

Ett topplag

Segern gör att Malmö går upp på lika många poäng som Brynäs och befäster sin position som ett topplag. Skåningarna hade bara tagit två poäng på de tre senaste matcherna och har haft förtvivlat svårt att göra mål på sistone, men nu tror Filppula på en vändning.

Han hyllar sitt lag.

– Vi kan bli det bästa laget i ligan om vi gör våra bästa matcher. Vi kan vinna mot alla lag, det krävs så klart att vi gör det bra men jag tror att vi har ingredienserna för att gå riktigt långt, säger han och tillägger:

– Vi har visat att vi tillhör toppen. Nu ska vi bara fortsätta jobba riktigt hårt.

FAKTA

Ilari Filppula, f, Malmö

Fortsätter att producera poäng Ett mål och en assist nu.

Noah Welch, b, Malmö

Lugn och trygg. En väl genomförd match från Welch.

Jesper Jensen, f, Brynäs

Skapade en del. Aktiv.

  Andreas Thuresson, f, Malmö

Lagkapten gjorde på nytt en rejäl arbetsinsats.

  Ryan Gunderson, b, Brynäs

Fick ett stort ansvar och gjorde en del bra grejer.

Matchens bäste målvakt: David Rautio, Brynäs.

Fick till slut se sig besegrad, men i 56 minuter dominerade han och bjöd på ett antal jätteräddningar.

Domarna:

Matchen: .