Örebro värvar back – från serierivalen

Men Sondell lämnar för Schweiz

Foto: Bildbyrån
Stefan Johansson är klar för Örebro – samtidigt som Daniel Sondell lämnar klubben för Zug.
HOCKEY

Örebro står för en backrockad:

Tre Kronor-meriterade Stefan Johansson värvas från HV71 – men samtidigt lämnar Daniel Sondell för Zug.

– Vi är jätteglada över att vi kunnat lösa Stefan från sitt kontrakt, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson i ett pressmeddelande.

Örebro vann kvalserien i stor stil och laddar för sin andra raka säsong i SHL. Klubben har värvat flera intressanta namn, däribland förre Frölundamålvakten Julius Hudacek.

Nu är det klart att Örebro står för en rockad på backsidan. Daniel Sondell, 30, hade en klausul som gav honom rätt att bryta kontraktet för spel i KHL eller Schweiz. Den klausulen väljer Sondell att utnyttja. Den kommande säsongen spelar han i schweiziska ligan. Enligt olika tidningsuppgifter ska den nya klubben vara Zug.

– Daniel har gjort det jättebra hos oss. Vi är oerhört tacksamma och stolta för det han presterat i Örebrotröjan och önskar honom all lycka till i hans nya schweiziska klubb, säger Pontus Gustafsson i ett pressmeddelande.

Tre Kronor-meriterad ersättare

Men Örebro har redan klart med Daniel Sondells ersättare. Stefan Johansson, 26, ansluter från HV71. Johansson har gjort åtta landskamper för Tre Kronor och stod den gångna säsongen för nio poäng i SHL.

– Vi är jätteglada över att vi kunnat lösa Stefan från sitt kontrakt i HV71. Han har haft en lite trög säsong i år men innan det har han spelat fantastiskt bra i AIK och Tre Kronor. Det är en mycket intressant back och en spelare i helt rätt ålder, säger Pontus Gustafsson.

SILLY-LÄGET I ALLA TOLV SHL-LAGEN! KLICKA HÄR!