Klart: Kåberg slutar – blir materialare

1 av 13 | Foto: Bildbyrån
Kåberg – med tidernas hockeyskägg?
HOCKEY

Emil Kåberg, 36, slutar som spelare.

Nu blir forwarden i stället materialare i Örebro.

– Det ska bli kul att gå vidare och göra något nytt samtidigt som jag får vara kvar runt laget, säger han till klubbens hemsida.

Foto: BILDBYRÅN
Emil Kåberg.

Emil Kåberg har mångårig rutin från SHL-spel i Färjestad och har tillbringat de tre senaste åren i Örebro. Den här säsongen var forwarden med och höll kvar närkingarna i SHL efter en lyckad kvalserie.

Men kontraktet gick ut och Örebro meddelade nyligen att man inte ämnade att förlänga det. Beskedet mottogs med stor besvikelse hos fansen som satte upp flera banderoller med budskap att Kåberg skulle stanna i klubben.

Vunnit tre SM-guld

Kåberg var även på väg till nyblivna SHL-laget Djurgården – men nu är det klart att forwarden blir kvar i Örebro.

Dock inte som spelare.

Emil Kåberg lägger skridskorna på hyllan och tillträder i stället som materialförvaltare.

– Det ska bli kul att gå vidare och göra något nytt samtidigt som jag får vara kvar runt laget. Det känns skönt att avsluta karriären med att försvara platsen i SHL. Jag har tagit tre SM-guld och tagit ett lag upp till SHL vilket jag inte vågat drömma om att får vara med om under min tid som spelare, säger han till klubbens hemsida.

Lär inte göra comeback

Redan när Kåberg fick beskedet att han inte skulle få stanna i Örebros spelartrupp var 36-åringen inne på att han kanske skulle bli materialförvaltare.

– Jag vill inte vara säljare utan jobba med något fysiskt, kanske som materialare. Det är ju många gamla spelare som har blivit det, sa han till Sportbladet.

Kåberg är nu övertygad om att den egna karriären definitivt är över.

– Man ska väl aldrig säga aldrig, det är äldre spelare än jag som gjort comeback. Men det tror jag inte händer, säger han.

FAKTA

Andra spelare som blivit materialare

Anders Huss, Timrå.

David Engblom, AIK.

Ulf Söderström, Linköping.

Micael Björkbacka, Bik Karlskoga.

ARTIKELN HANDLAR OM