”Deras mål var bara tur”

Hudacek om pyskningarna från tidigare lagkamraterna

Foto: CONNY SILLÈN/TT
Julius Hucadek fick se sig besegrad när hans Örebro mötte Frölunda - ett lag slovaken spelade i för två år sedan.
HOCKEY

ÖREBRO. Kärt återseende med en gammal lagkompis.

Då gjorde Frölundaspelarna allt de kunde för att rubba storspelande Julius Hudacek, 26, i Örebromålet.

– De försökte psyka mig hela matchen, säger han.

Slovaken har ett rykte om sig att vara ganska ojämn. Men i går verkade han ha vaknat på rätt sida. Redan i den första perioden visade Hudacek klassen med flera kvalificerade räddningar.

– ”Julle” räddade oss i den första perioden när Frölunda dominerade totalt. Han gjorde väl sex raka fantomräddningar eller något i den stilen, säger assisterande tränaren Håkan Åhlund.

När nollan väl sprack i början av den tredje perioden var det ”bara tur” enligt målvakten själv. Likaså när Mathis Olimb styrde in avgörande 2–1 en halvminut in i förlängningen.

– Första målet så missade han (Max Görtz) pucken men det blev till en passning, det andra målet så försökte vi spela fint och gick bort oss. Jag är besviken, säger Hudacek.

”Deras mål var bara tur”

På spelet överlag eller bara målen?

– Jag ville verkligen slå mina gamla lagkompisar, haha. Fansen var galna i 60 minuter och 30 sekunder och jag ville vinna för deras skull, säger han.

VM-målvakten tillbringade större delen av förra säsongen i tjeckiska ligan, men året innan dess vaktade han Frölundamålet i 48 av 55 omgångar.

Sade Frölundaspelarna någonting till dig?

– De försökte psyka mig hela matchen lång men jag sa inget tillbaka.

Vad sa de?

– Att de skulle göra mål på mig och lite annat skitsnack. Men jag lät det aldrig störa mig utan fokuserade på matchen. Deras mål var bara tur, säger han.