Skrev avskedsbrev till döende mamman

Stjärnans fina gest innan comebacken i SHL

HOCKEY

Direkt efter att SHL-kontraktet säkrades i våras åkte Jared Aulin hem till sin cancersjuka mamma.

Nu återvänder kanadensaren till Örebro efter sitt livs svåraste beslut.

På måndag tvingas han säga farväl till sin mamma – förmodligen för gott.

– Det kommer att bli det svåraste jag någonsin gjort och jag tror inte att jag någonsin kommer att komma till rätta med det, säger han till Nerikes Allehanda.

Nerikes Allehanda i dag.

Till vardags är han en av stjärnorna i Örebro Hockey.

Men utanför isen har Jared Aulin gått betydligt tuffare matcher.

I våras drabbades kanadensarens mamma av en elakartad form av cancer och har redan fått en dödsdom över sig.

Publikfavoriten har tillbringat sommaren och inledningen av säsongen hemma i Calgary med sin mamma som har behandlats av specialister i Mexiko.

– För två dagar sedan fick hon beskedet att magen var fylld med cancer. Precis som binjurarna och bukspottskörteln igen, säger Aulin till Nerikes Allehanda, NA.

– Mamma vill avstå cellgiftsbehandling och kommer att vara under vård i hemmet nu, fortsätter han, och enligt tidningen har Jared Aulins mamma nu fått hjälp av en sjuksköterska som ska hålla henne märtfri innan hon går bort.

”Hon sa att jag ska göra henne stolt”

De har gett henne dagar, eller månader, kvar att leva.

När Aulin på måndag reser tillbaka till Sverige och ansluter till Örebro gör han det med vetskapen att han förmodligen har sett sin mamma för sista gången.

– Jag frågade henne hur jag ska göra med resandet. Hon sa att jag ska åka på måndag och göra henne stolt. Och att jag kommer omges av så många fantastiska personer i Örebro, säger Aulin.

– Jag vet inte om måndag kommer att vara sista gången som jag kommer att få krama min mamma och känna hennes kärleksfulla famn, men läkarna säger att hon inte har mycket tid kvar, så jag antar det.

”Vi-ses-brev”

Aulin har också förberett sig på scenariot och skrivit ett brev till henne.

– Det blir svårt för mig att släppa taget och bara gå därifrån. Jag har skrivit min mamma ett ”vi ses-brev” för att ge henne samma dag som jag lämnar. Så att hon kan läsa en del saker som jag ville säga personligen, men inte kunde för att det skulle avbrytas av tårar och sorg.

Aulin kan göra säsongsdebut hemma mot Skellefteå den 9 oktober.

– Oavsett vad som händer vet jag att min mamma alltid kommer att vara där med mig och vaka över mig.