Dödssjuka mammans svar till Jared Aulin

Mamman: ”Gör mig stolt”

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

ÖHK-stjärnan Jared Aulin skrev ett avskedsbrev till sin cancersjuka mamma.

Nu skickar Patricia Aulin en varm hälsning från sjuksängen i Kanada.

”Jag vill inte att du ska sitta här och se mig tyna bort”, säger skriver hon till sin son.

Foto: @JaredAulin (TWITTER)

I våras drabbades kanadensarens mamma av en elakartad form av cancer och har redan fått en dödsdom över sig.

När Aulin på måndag reser tillbaka till Sverige och ansluter till Örebro gör han det med vetskapen att han förmodligen har sett sin mamma för sista gången.

ÖHK:s publikfavorit har förberett sig på dödsbudet och skrev därför ett avskedsbrev som han tänker ge mamman samma dag han reser från Kanada.

Men han hade aldrig åkt tillbaka till Örebro om inte mamman insisterat. 

”Det är i slutändan min mammas val att jag ska åka tillbaka till Sverige. Här är hennes ord. Tack för era böner och omtanke”, skriver Aulin på twitter.

”Jag är en kämpe”

Han publicerade därefter sin mors hälsning från sjukbädden.

”Min son, jag älskar dig mycket. Men jag vill se dig spela igen. Jag vill att du ska åka dit bort och göra mig stolt”, inleder Patricia Aulin och fortsätter:

”Jag är en kämpe och jag kanske blir kvar här längre än vad läkarna tror. Du kommer alltid finnas i mitt hjärta, i mina tankar och jag kommer alltid att guida dig. Tack för att du är min son”.

Aulin väntas göra säsongsdebut hemma mot Skellefteå den 9 oktober.

– Oavsett vad som händer vet jag att min mamma alltid kommer att vara där med mig och vaka över mig, säger Aulin till Nerikes Allehanda.

FAKTA

Här är Patricia Aulins hälsning:

"Min son, jag älskar dig väldigt mycket. Men jag vill se dig spela igen. Jag vill att du ska åka dit bort och göra mig stolt. Jag är en kämpe och jag kanske blir kvar här längre än vad läkarna tror. Du kommer alltid finnas i mitt hjärta, i mina tankar och jag kommer alltid att guida dig. Tack för att du är min son. 
Du måste resa dit och spela med passion. En dag kommer du att ha en egen underbar familj att ta hand om. Jag vill inte att du ska sitta här och se mig tyna bort, när jag kan le här och veta att du spelar spelet som du älskar framför en publik som älskar dig. 
Gör mig stolt min son, som du alltid gör. Jag kommer alltid att älska dig. Mamma.”