Aulins avsked av dödssjuke modern

Fick vara med om broderns bröllop i sjukhussalen

Foto: Bildbyrån & @JaredAulin (TWITTER)
HOCKEY

Örebros kanadensiske center Jared Aulin har tagit farväl av sin dödssjuka mor.

Sorgen blandades med en strimma av glädje när han fick ta del av sin brors bröllop i mammans sjukhussal.

– I en miljö ingen vill vara en del av, om man inte behöver. Men ett ögonblick som var äkta kärlek, säger Aulin till Nerikes Allehanda.

Sportbladet har tidigare skrivit om Örebros Jared Aulin vars mor drabbats av en obotlig form av cancer. Läkarna har bedömt det som att hon bara har en kort tid kvar att leva.

Mitt i sorgen ska Jared Aulin befinna sig i Örebro för att spela SHL-hockey 9 oktober mot Skellefteå.

Efter att hans mor bett honom att åka och inte stanna upp i livet för att vänta in hennes död beslutade Aulin att åka tillbaka till Sverige, vilket han gjorde under måndagen.

Ett tufft beslut då nästa spellediga period är så sent som vid jul.

– Det var mycket svårt att säga "Vi ses senare", men jag tror på mirakel och jag kommer aldrig att ge upp hoppet. Speciellt när det kommer till någon så stark som min mamma. Hon påminde mig också att hon känner sig bättre att veta att jag kommer tillbaka till en stad som alltid har visat mig kärlek och hon förväntar sig att fortsätta att känna mig älskad och uppskattad och till ett land som har visat min familj fantastiska stöd, skriver Aulin i ett mejl till Nerikes Allehanda.

Drömmen för Aulin är att återvänta hem vid jul och kunna krama om sin mamma.

Ett jobbigt avsked

Avskedet var jobbigt och Aulin spenderade en timme ensam med sin mamma innan han begav sig mot Sverige.

– Vi höll varandras händer hela tiden, hade stunder av prat och stunder av tystnad, där bara våra ögon fick berätta för varandra att vi älskar varandra. Tårarna forsade men den kärlek vi båda känner var fantastisk. Vi kramades och kontinuerligt berättade vi för varandra: "Jag älskar dig av hela mitt hjärta, för alltid och för evigt", säger han till Nerikes Allehanda.

Men sorgen blandades också med en strimma glädje. Jareds bror gifte sig, med sin blivande fru Liz, i sjukhussalen inför hela familjen.

– I en miljö ingen vill vara en del av, om man inte behöver. Men ett ögonblick som var äkta kärlek. Vi hade alla sjukhusklänningar på oss och påminde mamma hela tiden om hur mycket vi tycker om henne. Det var den mest fantastiska och speciella dag jag någonsin upplevt, säger Aulin.

Aulin har nu anlänt till Oslo där han ska ladda upp i en vecka. Säsongsdebuten för Örebro är den 9 oktober.