Bekräftat: Lehtonen lämnar Skellefteå

Finländaren är klar för Örebro.

HOCKEY

Skellefteå ville inte behålla Mikko Lehtonen.

Nu är finländaren klar för Örebro.

Övergången avslöjades av laguppställningen.

Som Sportbladet skrev förra veckan vill Skellefteå göra sig av med Mikko Lehtonen. Nu har det blivit verklighet. Finländaren spelade bara tre minuter mot Färjestad och petades sedan mot Luleå.

– Det cirkulerar alltid sådana här uppgifter när en spelare inte får spela så mycket. Det stämmer inte att vi bjuder ut honom till andra klubbar, sa Skellefteås general manager Lars Johansson till Sportbladet efter matchen mot Färjestad.

Har gjort fem mål

Lehtonen fanns dock inte heller med på planet till Linköping inför morgondagens match. Under fredagen stod Lehtonen uppskriven på Örebros laguppställning på svenska ishockeyförbundets hemsida. Kort senare bekräftades överången.

– Efter kort och snabb förhandling har vi i samförstånd kommit fram till att denna lösning är bäst för båda parter, säger Lars Johansson i ett pressmeddelande.

27-åringen kom till Skellefteå inför säsongen och har spelat 25 matcher och gjort fem mål och fyra assist så här långt i SHL.

Lehtonen väntas vara spelklar mot Bynräs på lördag. Brynäs tvingas dock klara sig utan Adam Brodecki och Greg Scott återigen.

Leksand saknade Johan Ryno, Jon Knuts, Fabian Brunnström, David Åsling, Ryan Russell och Johan Svedberg senast mot Linköping.

Nu ser Ryno och Knuts ut att vara tillbaka mot Färjestad.

– Vi hoppas att Ryno och Knuts kan spela mot Färjestad, dels för att det är två viktiga spelare för oss, och dels för att det blir lite mer avlastning för de spelare som spelade mycket i går, säger assisterande tränare Johan Rosén.

Även Mora ser ut att få tillbaka Johan Alcén mot Asplöven. Han missade matchen mot Södertälje men har tränat med laget sedan i torsdags.

ARTIKELN HANDLAR OM