Klart: Han ersätter Derek Ryan i Örebro

Poängkungen Jakub Petruzalek ansluter

HOCKEY

Jakub Petruzalek, Tjeckien, där har ni namnet på Örebros ersättare till Derek Ryan som tidigare i somras gick till NHL.

– Jag ska bara göra allt möjligt för att hjälpa laget till slutspel och producera, säger han till NA.

Rankingen: De har värvat bäst i SHL

Örebros poängkung från förra säsongen Derek Ryan flyttade i juni till Carolina i NHL.

Nu har klubben funnit sin ersättare i tjeckiske Jakub Petruzalek, 30 som har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben och han ansluter till laget på träningslägret i Schweiz på måndag.

– Jag ska bara göra allt möjligt för att hjälpa laget till slutspel och producera. Jag åker inte runt och tänker att jag är en ersättare till någon. Jag ska försöka ta med mig det som jag kan göra bäst, om folk gillar det och om lagledningen gör det också så är det bra, säger han till NA.

Gjort två NHL-matcher

Tjecken gjorde två matcher i NHL för Carolina men har sedan 2009 spelat i Europa i Finland, Tjeckien och KHL. Förra säsongen gjorde han 16 poäng på 23 matcher för KHL-laget Avtomobilist Yekaterinburg innan han flyttade hem till Tjeckien och HC Litvinov där det blev 26 poäng på 28 matcher.

Han har hört om Örebros resa till SHL och är nöjd över att komma till klubben.

– Jag har läst och hört om resan laget gjort de sista åren. Ett lag och en organisation som haft en så snabb utveckling och som hela tiden steppar upp är ganska ovant för min del. Och jag är väldigt glad att få vara en del i en sådan organisation.

Rankingen: De har värvat bäst i SHL