Örebro sparkar stjärnvärvningen

Petruzalek får lämna efter floppstarten

HOCKEY

Örebro sparkar Jakub Petruzalek.

Stjärnvärvningen mäktade bara med fyra poäng på 14 matcher och får nu lämna.

– Han har tyvärr inte fått det att stämma hos oss, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson till klubbens hemsida.

Foto: BILDBYRÅN

Inför säsongen värvades 30-årige Jakub Petruzalek till Örebro som en tänkt stjärna med meriter från både NHL och tjeckiska landslaget.

– Jakub är en snabb center som har riktigt bra teknik samtidigt som han kan göra mål. Tanken är att han ska vara ledande i någon av våra producerande kedjor, sa Örebros general manager Pontus Gustafsson då.

Bara fyra mål

Men Petruzalek har floppat och bara mäktat med fyra mål på 14 matcher i Örebro så här långt.

Efter den svaga starten har tjecken och Örebro nu brutit kontraktet.

– Jakub Petruzalek är kanske den mest meriterande spelaren som vi har haft i Örebro Hockey men han har tyvärr inte fått det att stämma hos oss. Han fick en relativt tidig petning och direkt efter det blev han även skadad, vilket höll honom borta från spel en period, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson till klubbens hemsida.

Har bänkats

Petruzalek har varit bänkad av klubben och redan för några veckor sedan kom uppgifter om att 30-åringen var på väg bort.

– Efter internationella speluppehållet var han återigen spelklar och har fått rejält med chanser för att visa vilken bra spelare han är. Tyvärr har det inte funkat för honom här i Örebro och det gör att vi gemensamt har kommit överens om att avsluta vårt samarbete, säger Pontus Gustafsson.

RANKING: Största floppimporterma i svensk hockey.

FAKTA

De har tvingats lämna:

Juha-Pekka Haataja: Fick lämna Modo i oktober.

Jens Jakobs: Fick lämna Malmö i november.

Per Savilahti Nagander: Fick lämna Luleå i november.

Mika Noronen: Fick lämna Malmö i slutet av november.