Örebro knäckte FBK – hakar på i tabellen

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Örebro har inte gett upp slutspelsdrömmen.

Med 2–1 i en fartfylld och jämn match mot Färjestad gav man sig själv häng på lagen över det översta strecket.

– Fantastiskt roligt en lördagkväll här i Örebro. Åter fullsatt i Behrn arena. Helt sjukt, säger matchvinnaren Marcus Weinstock.

Hans 2–1 var snyggt. Mycket snyggt när han gled diagonalt genom Färjestads zon till ett skottläge och sen drog till rätt upp i krysset utan chans för Justin Pogge.

– Tredje gången gillt, säger Marcus Weinstock till CMore.

Han hade ett par lägen till som kunde resulterat men det gick fort och marginalerna var ständigt små i den snabba matchen.

”Mycket kriga där ute”

– Det är en fruktansvärt jämn match. Mycket kriga där ut och små marginaler men vi vågar spela till varandra i stället för att bara kasta puckarna som vi gjort. Framförallt i tredje perioden som vi haft problem med i de senaste matcherna för att vi slutat att spela, men nu försökte vi verkligen att gå för det att göra trean i stället för att bara stänga ner alltihop, säger Weinstock.

Färjestads tränaren Tommy Samuelsson håller med till en del.

– Dom spelar av vissa perioder i matchen på ett bra sätt och vi hittar inte nycklar för att ta oss igenom det. Vi försökte med det vi har i sista men det kändes som att vi skulle ha varit effektivare. Vi hade chanser men kunde inte utnyttja dem.

Färjestads Milan Gulas drabbades av en skada av något slag och spelade inte i sista perioden.

Oerhört jämna lag

Två oerhört jämna lag på isen med toppar som Färjestads skicklige skytt Magnus Nygren och anfallarna Mikael Johansson samt Travis Turnbull.

Hos Örebro var de bästa backen Bobo Petersson, Libor Hudacek och Marcus Weinstock som har hittat sin toppform.

– Jag har försökt att jobba med att bli lite mer ego. Våga hålla i pucken och inte bara kasta iväg den hit och dit utan spela pucken som jag är bra på, säger Weinstock.

ARTIKELN HANDLAR OM