Örebro-ikonen avslutar hockeykarriären

Foto: BILDBYRÅN
Henrik Löwdahl.
HOCKEY

Örebro Hockeys lagkapten Henrik Löwdahl har spelat sin sista match.

Efter förlusten mot HV71 lägger 35-åringen skridskorna på hyllan efter 18 säsonger och 673 matcher med A-laget.

– Jag har bestämt mig, och det är ett beslut som växt fram under en längre tid. Matchen i lördags var min sista som hockeyspelare, säger Henrik Löwdahl till na.se.

Henrik Löwdahl är en av spelarna som varit med på hela resan från division 2 till högsta serien.

– Jag trodde aldrig att jag skulle spela hockey till jag var 35 år när vi låg och kämpade år efter år i ettan. Men så blev det, och jag är oerhört tacksam att jag har fått uppleva den här resan. Det har varit en stor förmån att få vara med om så mycket, säger Löwdahl.

Han berättar för Nerikes Allehanda att beslutet växt fram bland annat på grund av skador som han haft under de senaste åren, som hämmat Löwdahl i sitt spel.

Kan tänka sig att bli tränare

– Det har varit väldigt frustrerande. Jag har haft ont och tvingat vila. Det har gjort att jag inte kunnat träna ordentligt heller, vilket lett in i en ond spiral. Det är lätt att bli en skugga av sig själv, och det är en jobbig situation, säger han och fortsätter:

– Jag har alltid sagt att jag inte vill spela för länge. Jag vill inte fortsätta om jag inte kan vara i närheten av min maxkapacitet. Och det är en annan orsak till att jag tar det här beslutet nu. Det är tid att släppa fram andra, yngre spelare, säger Henrik.

Vad som händer nu är inte klart än. Men Löwdahl säger att han gärna är kvar i klubben på något sätt, möjligen som tränare.