Örebro slog serieledarna

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Fem raka segrar – och nästintill ostoppbara i SHL.

Sen bröt Örebro Karlskronas trend hemma i Behrn arena.

Men själva matchen blev mållös – sen avgjorde  Martin Johansson i straffläggningen.

– Vi är inte beredda att betala vad det kostar att ta tre poäng, sade Karlskronas tränare Per Hånberg efter första perioden.

Hemmalaget tog också revansch på succélaget som för knappt tre veckor sedan vann mot närkingarna i Örebro. Då storspelade förre Örebromålvakten Johannes Jönsson och blev hyllad matchhjälte i Blekingelaget. Men den här gången fick Johan "Honken" Holmqvist chansen mellan gästernas stolpar.

Även Örebro gav Axel Brage chansen i hemmaburen i stället för Julius Hudacek.

Båda målvakterna övertygade och höll helt tätt under ordinarie matchtid – även om det var lite ringrostigt från flera håll i de avgörande lägena.

Inte nöjd

Gästernas tränare Per Hånberg var inte helt nöjd med vad han fick se i början av matchen - och bjöd på en annorlunda liknelse när han blev intervjuad av C More i första periodpausen.

– Jag tycker att man ser att det har varit uppehåll i tio dagar. Vi är inte beredda att betala vad det kostar att ta tre poäng. Kommer du till affären och handlar varor för 100 kronor men bara har 90 med dig så får du inte med dig alla varor hem.

I mittenperioden drog Karlskrona på sig flera utvisningar – men då kunde i varje fall Per Hånberg glädjas över att "Honken" höll tätt och att Karlskrona fortsätter att övertyga i boxplay.

Ett straffmål

– Matchbilden är som förväntat, dom backar hem och väntar på våra misstag. Men jag tycker att vi äger matchen fullständigt. Nu ska vi bara fortsätta så här, sade Örebro forward Marcus Weinstock.

Örebro dominerade både spelmässigt och även skottstatistiken i den tredje perioden. Men Johan "Honken" Holmqvist fortsatte att storspela i Karlskrona och släppte ingenting förbi sig.

Båda målvakterna höll sedan tätt i förlängningen och Örebros Martin Johansson var sedan ensam om att sätta sin straff.

FAKTA

Kalle Olsson, f, Örebro

31-åringen har fått plats i förstakedjan och är kreativ.

Morten Madsen, f, Karlskrona

Bra form, fart och jobb över hela isen.

Mattias Karlsson, b, Karlskrona

Bördig från Örebro-regionen och hade tänt till.

Martin Johansson, f, Örebro

Den enda som lyckades göra mål, i straffläggning.

Viktor Ekbom, b, Örebro

Jobbade hårt defensivt och täckte skott.

Bäste målvakt: Axel Brage, Örebro

Huda-show blev Brage-show med två nickräddningar.

Domare:

Matchen:

Jury: Mattias Karlsson, Behrn Arena

tt