Nytt skräckbesked för Rögle – Tjärnqvist kan bli borta hela året

Nykomlingen kan sakna åtta spelare mot Linköping i kväll

HOCKEY

Här kommer ett nytt, tungt skadebesked för Rögle BK.

Forwardsstjärnan Mathias Tjärnqvist, 29, är knäskadad.

I värsta fall spelar han inget mer före jul.

– Vi räknar inte med honom innan dess, säger assisterande tränaren Björn Hellkvist till sportbladet.se.

Foto: BILDBYRÅN
Mathias Tjärnqvist.

Skadelistan i Rögle, den pigga nykomlingen, bara växer.

I kväll – mot serieettan Linköping – saknas det hela sex spelare.

– Det är som vanligt. Det verkar inte finnas något slut på skador som drabbar oss, säger tränaren Peter Johansson till Helsingborgs Dagblad.

I lördags, mot HV 71, ådrog sig Mathias Tjärnqvist en ledbandsskada i knäet och i värsta fall är det slutspelet för året. I den matchtäta elitserien kan han alltså missa tolv matcher – självklart ett hårt slag för Rögle.

– Han fick tydligen en smäll under matchen mot HV, när man är varm och inne i matchen kanske inte det märks så jag blev förvånad själv när det rörde sig om ett glapp i knäet, troligtvis ett ledband, säger Johansson till HD.

Saknar sex spelare

Tjärnqvist, Rögles tyngsta och mest påkostade nyförvärv inför den här säsongen, har i höst svarat för åtta poäng (4+4) på 19 matcher.

Några trevliga besked fick Rögle i alla fall under förmiddagens test. Backen Kenny Jönsson och forwarden Andrée Persson kommer att spela.

– Det hade de inte gjort om de inte varit tillräckligt friska. Det är ingen fara, säger assisterande tränaren Björn Hellkvist till sportbladet.se.

Kan tvingas värva

Sedan tidigare saknar Rögle, förutom Tjärnqvist, Stefan Erkgärds, Christopher Nilstorp, Cam Abbott, Richard Demén-Willaume och Sebastian Ström. Skadeläget kan tvinga klubben ut på värvarjakt.

– Det är klart att vi funderar på det, det kan väl vem som helst räkna ut. Men det är Roger (Hansson, sportchef) som bestämmer det. Vi litar på våra spelare. Det är klart att det sliter på dem, men de har levererat i stort sett i varje match och de har visat att de är bättre än många andra trodde, säger Björn Hellkvist.