”Det känns tråkigt och tungt i dag”

Rögle sparkar båda tränarna

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Peter Johansson (t v) och Björn Hellkvist sparkas.
HOCKEY

Rögles tränare Peter Johansson och Björn Hellkvist sparkas.

– Vi fick beskedet i går på dagen. Det känns tungt och tråkigt, det är väl det jag känner just nu, säger Peter Johansson till Sportbladet.

Nu pekas Gunnar Persson ut som ersättare.

Nykomlingen Rögle inledde elitserien sensationellt, men har under slutet av 2008 och framför allt början av 2009 haft väldigt svårt.

Laget slutade som nästjumbo och nu – inför kvalserien – väljer man att entlediga tränarduon Peter Johansson, 42, och Björn Hellkvist, 32. Tränarduon fick beskedet under söndagen.

”Känns bara tråkigt”

Sportbladet fick en pratstund med en dämpad Johansson på måndags morgonen.

– Det är egentligen Rögle som ska uttala sig om det här, just nu känns det bara tungt och tråkigt. Det är svårt att summera och säga någonting vettigt just nu.

Blev du överraskad av ledningens beslut?

– Ja, det här var ingenting jag fått några signaler om eller någonting jag förväntat mig. Men det är ingenting jag kan göra åt det nu.

Är du besviken på klubbens agerande?

– Nej, det känns bara tråkigt i dag. Jag har inga andra känslor. Jag fick beskedet av Roger Hansson i går men där är det inga problem. Det var jobbigt för Roger också.

Kände du att du fick ut allt ur laget?

– Ja, annars hade jag inte velat fortsätta, om jag inte kände att jag hade något att tillföra. Jag är säker på att vi hade fixat att hålla Rögle kvar i elitserien. Vi har i alla fall spelat en ok ishockey, tagit 67 poäng och det är bra som nytt lag i elitserien. Det som inte fungerat är vårt bortaspel.

Tror du Rögle klarar kvalserien nu?

– Det tror jag verkligen. Jag har känner fortfarande mycket för spelarna och för publiken och jag hoppas verkligen de reder ut det.

Vad händer nu?

– Ja du... jag vet inte. Men jag ska följa laget och stötta laget så gott som jag kan. Rögle är laget i mitt hjärta, säger Johansson som var assisterande tränare i 2003-07.

Persson tar över?

Efter det tog han över huvudansvaret då sparkade Bobo Simensen i kvalserien 2007. Till den här säsongen lyftes han upp til huvudtränare i Rögle.

Enligt Helsingborgs Dagblad pekar det mesta på att det blir Gunnar Persson som tar över.

Han tränade klubben 2004-2006 och kommer närmast från allsvenska Borås. Persson har också tränat Brynäs och Linköping i elitserien.

– När det gäller Gunnar kan jag inte bekräfta någonting. Han vet vad som gäller med oss och det handlar om vad han själv vill, säger BHC:s sportchef Stefan Persson till Borås Tidnings nätupplaga.

Kvalserien inleds fredag 13 mars.

Förutom Rögle kommer Södertälje SK, Leksand, AIK och Västerås – och ytterligare ett lag från play off – spela i kvalserien.