Fick förfrågan – för tre veckor sedan

Rögles nye tränare avslöjar turerna kring tränarskiftet

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Gunnar Persson.
HOCKEY

Rögles tränare Peter Johansson fick sparken på måndagsmorgonen.

Tre veckor tidigare hade klubben börjar leta ersättare.

– Roger frågade hur jag ställde mig till ett tränaruppdrag i klubben om Rögle hamnade i kvalserien, avslöjar nu nye tränaren Gunnar Persson.

I söndags fick Peter Johansson, som förde upp Rögle i elitserien, beskedet att han inte längre är önskvärd som tränare för laget som nu ska slåss i kvalserien för en plats i den högsta serien.

Fick samtal för tre veckor sedan

Beskedet kom som en blixt från klar himmel – men började förberedas för flera veckor sedan.

Gunnar Persson, som tar över tränarsysslan, avslöjar nu att han fick en förfrågan att ta över klubben från sportchefen Roger Hansson redan för tre veckor sedan.

– Roger frågade hur jag ställde mig till ett tränaruppdrag i klubben om Rögle hamnade i kvalserien. Jag sa att om inte Borås var upptaget av kvalspel så kanske.

– Men sen trodde jag inte att något skulle hända eftersom tiden gick, säger Persson till Helsingsborgs Dagblad.

”Sa att jag skulle göra det ensam”

Han berättar också att han kunde tänka sig att jobba tillsammans med Peter Johansson men att den lösningen aldrig blev aktuell.

– Jag var beredd att göra det ihop med dem men några timmar senare ringde Roger och sa att jag skulle göra det ensam.

Gunnar Persson gör sitt första träningspass med Rögle under tisdagen och nu, menar han, är det viktigt att glömma det som varit.

– Allt det ska sopas bort, nu är det framtiden som gäller Jag ser fram emot att köra igång. Det finns inte utrymme att göra något dåligt nu, det är full fokus på kvalserien, säger Persson till HD.