”Steen åker runt och crosscheckar i 3x20”

Rögle rasar mot stjärnans spel: Han åker runt och crosscheckar

1 av 2
Tacklingen i ryggen på Lasse Kukkonen som fick Rögle-tränaren att rasa.
HOCKEY

ÄNGELHOLM. Alexander Steen är en jättesuccé i Modo men Rögle rasar mot hans spelsätt.

– Alexander Steen åker runt och crosscheckar i tre gånger tjugo minuter och domarna verkar imponerade av vad han gör. Bedrövligt på den här nivån, säger Rögletränaren Dan Tangnes.

Känslorna svallade efter Modos 3–2-mål. Steen jagade ikapp Rögles back Lasse Kukkonen. Tacklade honom i ryggen, tog pucken och spelade fram Marcel Müller till det avgörande målet.

– Jag tycker inte att det är utvisning på Daniel Sylwander i andra som de gör 1–0 på. Tar de den ska de ta för både hakningen och tacklingen i ryggen på Lasse Kukkonen som gör att han ligger i fosterställning nere i hörnet, säger Tangnes som tycker att Steen särbehandlas av domarna.

– Hela hockey-Sverige är imponerade av det Steen gör men allra mest imponerade verkar domarna vara.

”Det är ju en manssport”

Alexander Steen kan inte hålla sig för skratt när han hör resonemanget.

– Han tyckte det. Han skulle sett de senaste matcherna. Jag vet inte ens när jag sist fick med mig en utvisning.

Om situationen med Kukkonen säger Steen:

– Det är situationer hela tiden under en match som kan diskuteras. Just den här slutar med det avgörande målet så det är klart att den diskuteras mest.

– Jag tycker det är kamp om pucken. Det är ju flera situationer i sarghörnen där jag blir fasthållen som de inte dömer för. Det är kamp. Det är ju en manssport. Då måste man få kämpa.

Med Steen i laget har Modo nu tagit 19 av 21 poäng i sina sju senaste matcher.

– Vi jobbar på och har ett bra tryck i laget.

Steens kedja tillsammans med Marcel Müller och Ladislav Nagy skapade mycket. Modo var det klart bättre laget i första perioden men sen reste sig Rögle och kom igen. Stort plus för 18-årige Daniel Zaar som visade att han kan bli en oerhört bra forward.

Parodi inför pressen

Rögles vändning från 0–2 var stark. Laget klev upp och kämpade i varenda sekund. Men sekunden som avgjorde var Steens tackling på Kukkonen.

– Det grinar emot men vi kommer att gå stärkta ur detta. Jag är jäkligt stolt över hur killarna kommer tillbaka men förbannad, besviken, irriterad över sättet matchen avgörs på, säger Tangnes.

Direkt parodiskt blir det på presskonferensen när Modos tränare Ulf Samuelsson får frågor om hur han ser på Steens tackling.

Vad säger du om situationen?

– Jag tycker det var kul att komma hit och spela i Rögle. Fantastiskt kul att se vilken stämning de har här i hallen och är väldigt stolt över hur mina spelare spelade, svarar Samuelsson.

Vad tycker du om situationen?

– Jag tyckte att Kyle Cumiskey spelade riktigt bra. Jag tyckte Müller spelade riktigt bra.

Var det en utvisning på Alexander Steen?

– Jag tycker att Starkbaum gör en till riktigt bra match.

Ska man tolka det som ett ja – att det var en utvisning?

Då svarar Ulf Samuelsson inte alls.

Också det ett talande svar.