Till sjukhus efter otäck smäll

Rögles Jesper Jensen lämnade isen med hjärnskakning

1 av 13 | Foto: SCANPIX
HOCKEY

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Jesper Jensen blev liggande på isen efter Marcus Nilsons tackling.

De första rapporterna var positiva – men sedan uppgavs läget ha försämrats för Rögle-spelaren.

Efter noggranna undersökningar kunde Jensen åka med lagets buss hem till Skåne.

Foto: SCANPIX

Tidigare i veckan slog HV71:s Oscar Sundh huvudet mot isen och fördes medvetslös till akuten. I dag inträffade en ny otäck smäll i elitserien. Tacklingen kom efter 14.22 i den första perioden i Kinnarps Arena.

HV71:s Marcus Nilson kom på Jesper Jensens högersida och efter att dansken droppat pucken satte Nilson in en tackling.

– Man ser att Marcus Nilson satsar på att ta Jesper redan tidigt. Det känns som lite för många skär, men det är lite svårt att säga, det ser ut som att han kommer från sidan, samtidigt har Jensen en möjlighet att titta upp lite, den är inte bakifrån och den är inte mot huvudet, säger C Mores expert Petter Rönnqvist.

Läget försämrades

Spelet pågick bara några sekunder innan domarna blåste av och Jensen fick vård. Rögle-spelaren var vid medvetande och pratade med sjukvårdarna, som fixerade hans nacke och placerade honom på en bår.

Domarna valde dock att blåsa av perioden efter 14.22 och Jensen fördes till sjukhus med en befarad hjärnskakning.

– Direkt så blir man orolig för Jespers skull, men vi har fått rapporter om att han mår bra och är vid medvetande, att det är stabilt, sa Rögles tränare Dan Tangnes till C More.

Men strax efter matchen kom nya rapporter. Läget uppges ha blivit sämre för Jensen som nu ska stanna på sjukhus över natten.

– Först fick vi ett positivt besked, att det var jättebra. Han var vid medvetande och man kunde prata med honom. Han visste vad han hette och så vidare, men sen tror jag att han fick ett återfall på sjukhuset. Vi fick ganska vacklande och vingliga besked, säger Tanges till Sportbladet.

Efter att Jensen undersökts fick han åka med Rögles buss hem.

HV vann i förlängningen

HV71 vann matchen med 3-2 efter förlängning. Efter ett fint anfall kunde Daniel Fernholm skjuta in segermålet.

– Det kändes ganska skönt, det är inte varje dag man sätter dit den. Jag försökte bara lägga över den på snöret och såg att Davidsson var framför mig. Jag fick en fantastisk passning tillbaka och det var bara att sätta dit den, säger Fernholm till C More.

Rögle, som var i ledning med 2–1 i matchen, ligger näst sist i tabellen och tränaren Dan Tangnes är nöjd med poängen.

– Det var stundtals positivt. Andra perioden var ganska bra från vår sida, delvis tredje också. HV71 borta får man vara nöjd med poängen, säger han till C More.

ARTIKELN HANDLAR OM