Rögle vann knappt mot Linköping

HOCKEY

Åtta försök, sedan vann Rögle en match igen.

Seger hemma mot Linköping med 4–3 – men elitseriejumbon höll på att tappa allt.

Efter 50 minuter ledde Rögle med 4–0 och var på väg mot en solklar seger mot ett ineffektivt Linköping.

– Vi spelar fantastiskt bra hockey i 50 minuter, sade Rögles assisterande tränare Kenny Jönsson.

– Jag tycker att vi har läget under kontroll i 50 minuter.

Problemet: En ishockeymatch varar i 60 minuter.

När matchuret stod på 50.04 fick LHC chansen att spela fem och tre – och Pär Arlbrandt reducerade till 4–1. När förre Röglespelaren Eric Himelfarb satte 4–2 fem minuter senare gick luften ur hemmaspelarna

"Stressad situation"

– Det är en stressad situation eftersom vi ligger där vi ligger och det var ett tag sedan vi vann en match. Det är klart det blir lite stressat. Men vi får ta med oss de 50 minuterna och så se över de där tio, vad vi kan göra bättre, sade Rögles Mathias Tjärnqvist.

Med en och en halv minut kvar gjorde Carl Söderberg 4–3 och Rögle var i brygga.

– Det är intressant att spela hockey ibland när det blir som det blir. Det blev lite för intressant för Rögle BK. Vi krigade och hade tur, de missade en öppen kasse där, sade Kenny Jönsson.

I två och en halv period såg Rögle riktigt bra ut mot Linköping, som trots allt kom till matchen med fem raka segrar. Dennis Everberg fick in en puck från Tom Preissing till 1–0 i slutet av första perioden.

Ben blev gelé

I början av andra fick Rögle chansen i powerplay, och Alexander Barta var tydligen fast besluten om att göra mål. Först sköt han ett stenhårt skott i ribban, och i momentet därefter snappade han upp pucken och tog sig en solotur genom hela gästernas zon och satte 2–0. Tom Preissing spelade fram.

Röglespelarna växte i medvinden och Mike Iggulden satte 3–0.

I tredje ökade Tom Preissing på till 4–0 i power play innan Linköpings reduceringar förvandlade hemmaspelarnas ben till gelé.

– Vi är där vi är. Det är ett utsatt läge för oss och vi är pressade när det börjar gå utför. Vi blir väldigt små, vi blir ängsliga att vi ska tappa de tre poängen vi hade, sade Kenny Jönsson.

Men det hotande kollapsen uteblev.

– Det är en bra moralisk "boost" för oss. Det är bra för självförtroendet att visa att vi kan vara med och slåss med de största i denna ligan.

FAKTA

Rögle–Linköping 4–3 (1–0, 2–0, 1–3)

Första perioden: 1–0 (15.41) Dennis Everberg (Tom Preissing, Alexander Lindqvist–Hansen).

Andra perioden: 2–0 (4.30) Alexander Barta (Tom Preissing) spel fem mot fyra, 3–0 (13.15) Mike Iggulden (Lasse Kukkonen, Alexander Bonsaksen).

Tredje perioden: 4–0 (8.06) Tom Preissing (Alexander Barta, Ted Brithén) spel fem mot fyra, 4–1 (10.35) Pär Arlbrandt (Carl Söderberg) spel fem mot tre, 4–2 (15.09) Eric Himelfarb (), 4–3 (18.24) Carl Söderberg (Pär Arlbrandt).

Skott: 36–36 (11–15, 17–10, 8–11).

Utv, Rögle: 7x2. Linköping: 4x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad, och Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 3 976.