”Jag hann bli riktigt rädd”

Rögleforwarden berättar om skräckskadan

1 av 3
HOCKEY

GÄVLE. Det var skräckskadan som kunde ha slutat riktigt illa.

En skridsko skar upp handleden för Ludvig Rensfeldt, 23:

– Jag hann bli riktigt rädd, och ropade till mig folk, berättar Rögleforwarden som kom tillbaka och ordnade en poäng för sitt Rögle.

Det var i mitten av den andra perioden som Ludvig Rensfeldt bröt in mot Brynäsmålet. Han kolliderade både med målet och målvakten Bernhard Starkbaum.

En skridsko skar upp ett jack i handleden. Rensfeldt blev liggande på isen medan blodet rann från handleden.

– Jag kände direkt att handleden skars upp. Jag blev riktigt rädd faktiskt och ropade till mig folk, tror det var (Patrick) Cehlin som var närmast, men han sa direkt att det var lugnt så då kände jag mig lugnare. Man blir lite rädd när det är vid handleden. Nu var det ingen större fara, det var bara en ven som gick sönder, ingen sena eller pulsådern, berättar Rensfeldt.

Låg bakom kvitteringen

Han fick gå ut till omklädningsrummet där handleden syddes med sex stygn och kunde sedan fullfölja matchen.

– När läkaren sa att det var lugnt var det bara att köra på. Jag fick bedövning när de sydde, men nu börjar den släppa så nu börjar det göra lite ont.

När tredje perioden inleddes var Ludvig Rensfeldt tillbaka på isen. Och redan i sitt andra byte låg han bakom kvitteringen till 1–1.

Den förre Brynäsforwarden var stark när han rundade en back och serverade Patrick Cehlin som gjorde 1–1.

Men Brynäs avgjorde i förlängningen genom Pathrik Westerholm och tog bonuspoängen.

Tillbaka i Gavlerinken

Ludvig Rensfeldt har Brynäs som moderklubb och spelade i klubben till han var 19 år. Nu återvände han för första gången till Gavlerinken som motståndare:

– Det var speciellt, jag har inte spelat här på fem år och det var faktiskt mer speciellt än vad jag trodde det skulle vara. Samtidigt var det kul, jag möter gärna Brynäs i Gavlerinken varje match, säger han med ett leende.