Poängsviten lever – trots sjukdomen

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Skön omstart Efter en jämn förstaperiod seglade Rögle ifrån. Till slut blev det hela 7–2 till hemmalaget.
HOCKEY

ÄNGELHOLM. Trots uppehåll och magsjuka fortsätter Patrick Cehlin att leverera. Mot Örebro ledde han Rögle mot en islossning.
– Förhoppningsvis finns det mer att ge, säger han.

I omstarten av SHL ställdes Rögle och Örebro mot varandra för fjärde och sista gången i den här grundserien – och Rögle vann för tredje gången.
Ängelholmarna gjorde det via ett målkalas som slutade 7–2. – Alla vara på tårna och redo från start. Samtidigt får vi inte tro för mycket om oss själva, vi fokuserar bara på att komma ut med samma intensitet i nästa match, säger Patrick Cehlin.

Trivs med hockeylivet

Den 24-årige forwarden kom till Rögle inför den här säsongen efter en kort sejour i Leksand och ett äventyr i Nordamerika. Mot Örebro blev Cehlin tvåmålsskytt och var tungan på vågen för Rögle. På 28 matcher har han nu gjort 17 poäng, och i fyra raka matcher har han levererat poäng.

– Det är skoj, jag vill hjälpa laget att vinna. Det har stämt riktigt bra i kedjan senaste tiden, säger han.
– Jag vet att jag spelar bra hockey när jag använder min fart och utmanar backarna, och det tycker jag att jag har gjort den senaste tiden. Förhoppningsvis finns det mer att ge.
Trots SHL-uppehåll och sjukdomsbesvär lyckades Cehlin konservera sin fina form.
– Jag låg faktiskt magsjuk hela uppehållet, så jag var lite trött inför matchen, säger han.

Viktiga poäng

Rögles islossning ger värdefulla poäng i bottenskiktet av tabellen. De närmar sig Örebro som har förlorat fem raka matcher.
– Det är tufft just nu. Vi måste göra något, men jag kan inte säga vad, säger Örebro-målvakten Julius Hudacek och fortsätter:
– Vi har chanser, men puckarna går inte in. Rögle hade kunnat göra mål i detta nu – från avbytarbåset. Det är helt otroligt, jag har aldrig varit i den här situationen förr. Man kan släppa in sju mål när man spelar dåligt, men vi spelar bra och det blir ändå 2–7.

ARTIKELN HANDLAR OM