Svensk SHL-spelare stoppad vid gränsen

”Hade väl bestämt sig för att jag såg ut som en flykting”

1 av 2 | Foto: TT
Dansk gränspolis.
HOCKEY

Född i Sverige och välkänd profil i SHL-laget Rögle.

Det räckte inte för att övertyga den danske gränsvakten att släppa in Almen Bibic i Sverige igen.

– Han hade väl bestämt sig för att jag såg ut som en flykting, säger Bibic till Kvällsposten.

Det var efter 2-3-förlusten mot Luleå i SHL förra lördagen som delar av Rögles trupp begav sig till danska Helsingör för en lagmiddag. Men på väg tillbaka in i Sverige uppstod problem.

”Sagt att det var okej”

Den danske gränsvakten vägrade att låta Almen Bibic lämna landet då 22-åringen saknade giltig legitimation.

– Jag hade inget leg, men (den svenska) polisen hade sagt att det var okej med fotot jag hade på leget i mobilen, men den danska vakten vägrade. Han ville väl att jag skulle ge honom en ”checking to the head” eller något, så han kunde sätta dit mig för det, säger Almen Bibic till Kvällsposten.

– Dessutom tycker jag det är väldigt konstigt att han som är dansk, lägger sig i vad vi har för regler i Sverige. Han borde lyssna på den svenska polisen.

”Är väl född arg”

Först efter att brodern Alen tagit färjan tillbaka till Helsingborg, åkt upp till hemmet i Ängelholm och sedan rest hela vägen tillbaka till Danmark med Almens pass så gav vakten med sig.

– Det roliga i det hela är att det är Alen, som faktiskt löste situationen åt mig, som faktiskt är invandraren, han är född i Serbien, men jag är född i Sverige. I Örnsköldsvik, faktiskt. Men Alen ser så snäll ut med sitt breda leende. Jag är väl född arg och det måste vara något jävligt med min image och han hade väl bestämt sig för att jag såg ut som en flykting, säger Bibic skämtsamt.

ARTIKELN HANDLAR OM