Liljegren tillbaka – inför ögonen på 22 NHL-scouter

”Kul att de är här och tittar”

Foto: TT
Hett byte Rögletalangen Timothy Liljegren spås gå högt i sommarens draft. I går fick ett antal NHL-scouter se honom och hans Rögle förlora med 5–2.
HOCKEY

linköping. Körtelfebern förstörde säsongsinledningen, men mot Linköping spelade Timothy Liljegren, 17, sin andra match.

Då var 22 NHL-scouter, från 16 olika organisationer, på plats i Saab Arena.

– Spelet känns bättre och bättre, säger Rögletalangen.

Timothy Liljegren är en av Sveriges största hockeytalanger och han tippas gå högt i sommarens draft, men 17-åringen har inte haft någon rolig säsongsinledning. I september däckades han av körtelfeber.

– Jag var borta från träning i sex veckor. Jag var sjuk i två veckor, en ganska mild körtelfeber, men man får inte gå på för snabbt. Det var den jobbiga biten, att känna sig frisk, men att ändå inte få träna, säger Liljegren.

”Gick inte att svälja”

Vad hade du för symptom?

– Jag hade rätt hög feber och ont i halsen, på ett konstigt sätt. Det gick inte alls att svälja. Sedan var jag förkyld också. Jag mådde riktigt dåligt en vecka, men sedan var det lugnt, säger Liljegren, som gick ner fyra, fem kilo under sjukdomsperioden.

Han gjorde säsongsdebut mot Färjestad i lördags och i förlustmatchen mot Linköping i går spelade han drygt 18 minuter.

– Kroppen känns bra. Spelet känns bättre och bättre, i alla fall fram till misstaget jag gjorde (vid 4–2-målet). Det ska inte få hända, men man får lära sig av det och gå vidare, säger Liljegren.

”Är en bra spelare”

På läktaren i Saab Arena satt 22 NHL-scouter, från 16 olika organisationer. De flesta höll nog ett extra öga på Rögles 17-åring.

– Sådant pratar vi inte om, men det är ingen hemlighet att han (Liljegren) är en bra spelare, säger Niklas Andersson, scout för Los Angeles Kings.

Tror du körtelfebern påverkar hans chanser att gå högt i draften?

– Nej, det tror jag inte. Han har gott om tid att visa upp sig, säger Niklas Andersson.

Liljegren:

– Man har blivit van vid att det är scouter på matcherna, och det är inget jag tänker på. Men kul att de är här och tittar.

Hur många NHL-klubbar har du pratat med?

– Det ligger väl kring åtta, nio klubbar, säger Röglebacken.