SLUTSPELS-CHOCKEN

Skellefteås stjärna
skadad – säsongen
i fara: Enormt tråkigt

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Knäskadan på stjärnan Niko Dimitrakos skakar Skellefteå.

Han riskerar nu att missa hela SM-slutspelet.

–?Skulle vara enormt tråkigt men jag har väldigt ont just nu, säger han till Sportbladet.

Foto: SCANPIX
AVBRÄCK Niko Dimitrakos medverkan när slutspelet startar på torsdag är mycket tveksam – ett hårt slag för Skellefteå.

Grek-amerikanen Niko Dimitrakos har gjort succé i Skellefteå den här säsongen. Med 44 poäng toppar han den interna poängligan.

När hela Skellefteå laddar för slutspelsfesten har laget drabbas av en kraftig motgång.

–?Jag vet inte när jag kan vara tillbaka, säger Dimitrakos.

I går ställdes Skellefteå mot Linköping och i slutet av andra perioden var olyckan framme. Han åkte då ihop med lagkamraten Jyri Marttinen.

”Riktigt ont”

Skellefteåstjärnan blev liggande på isen och sedan fick han hjälpas av isen.

–?Knät vreds och det gjorde riktigt ont, säger han.

Läkaren Erik Bygdén undersökte honom i omklädningsrummet.

–?Som det verkar är det ett inre sidoledband som är uttänjt. Knät var inte svullet, men han hade riktigt ont. Det begränsade hur mycket det kunde undersökas, säger Erik Bygdén.

På måndag kommer knät att röntgas med magnetkamera vid Umeå universitetssjukhus. Sedan kommer specialister att lämna ett utlåtande.

–?Det är först då man kan få besked om skadans omfattning, säger läkaren Erik Bygdén. Men vill det sig riktigt illa kan såväl främre korsband som inre menisk ha skadats och då kan Dimitrakos ha spelat sin sista match för Skellefteå.

Tagit värktablett

Under lördagskvällen berättade en dämpad Niko Dimitrakos för Sportbladet att han inte har en aning om hur allvarlig skadan är.

– Jag har ätit två tabletter som ska ta bort lite av värken. De har haft verkan men det gör ändå ont. Jag vet inte om jag kan spela på torsdag. Är knät skadat finns det inget jag kan göra, säger han.

Stor överraskning

Skellefteå har varit den stora överraskningen den här vintern men laget jagar fortfarande formen som förde laget ända upp i serieledning.

–?En viktig nyckel är vårt powerplay som inte varit bra. Får vi till det ökar självförtroendet och då kommer hela laget att växa, säger Mikael Renberg.

ARTIKELN HANDLAR OM