Operation: Matchhjälte

Målskytten Karlsson gjorde knäingrepp – i fredags

I fredags opererade Gabriel Karlsson knät – i går blev han matchvinnare i den första kvartsfinalen.
HOCKEY

SKELLEFTEÅ. För en vecka sedan genomgick Skellefteås Gabriel Karlsson en knäoperation.

I går var han tillbaka på isen – som målskytt och matchvinnare.

– Läkarna tog bort lite av menisken, men det var ingen stor grej, säger han.

Glädjen var stor när Skellefteå oväntat vann över Linköping i går.

Gabriel Karlsson rycker på axlarna. För honom var det aldrig något snack om att han skulle stå på isen i den första kvartsfinalen mot Linköping.

– Torsdag, senast lördag, sa jag åt läkaren. Han gjorde det bra, det blev torsdag, säger Gabriel Karlsson.

Det var den 24 februari – borta mot Djurgården – som han vred sitt vänstra knä. Smärtorna släppte inte och för exakt en vecka sedan opererades Gabriel Karlsson av ortopeden Niklas Werkmäster i Skellefteå.

Helt utan smärtor

– Det blev en titthålsoperation och läkaren plockade bort en del av menisken. Men jag var fast besluten att snabbt komma tillbaka.

Han stod sensationellt på isen redan i går.

– Werkmäster gjorde ett fantastiskt jobb. Jag spelade matchen helt utan smärtor. Faktiskt så känns det nästan bättre än innan skadan. Grabbarna i laget hoppas nu att jag till och med ska bli lite snabbare, säger Gabriel Karlsson och skrattar.

Det dröjde knappt två minuter innan han gav hemmalaget ledningen och Skellefteå Kraft Arena fullständigt exploderade av glädje.

– Målet i sig var väl ingen stor grej. Jag hade tur och pucken dök upp framför mål. Men givetvis var det väldigt skönt att få sätta den, säger Gabriel Karlsson.

Laget gjorde även 2–0 innan Linköping vaknade. Gästerna kvitterade till 2–2, men Skellefteå ville mer och satte 3–2 drygt sex minuter in i slutperioden.

– Många tror att vi är nöjda med att ha tagit oss till slutspel, men ingenting kunde vara mer fel, säger Gabriel Karlsson.

Ska vinna allt

Han konstaterar att Skellefteå är med i slutspelet för att gå långt.

– Vi vill vinna matcher och målet är att vinna även den sista matchen för säsongen. Någonting annat finns inte, säger Gabriel Karlsson bestämt.

Linköping har fem segrar av fem möjliga mot Skellefteå den här säsongen, men då handlar det om grundserien.

Nu står det 1–0 i matcher till Skellefteå i kvartsfinalen.

– Linköping är ett väldigt bra lag, men jag hoppas och tror att det här kan bli det lyft vi behöver. Vi har en enorm kapacitet, säger Gabriel Karlsson.