Blytung återkomst för Jonte Hedström

Luleå föll i Norrlandsderbyt mot Skellefteå

Foto: Scanpix
HOCKEY

Jonathan Hedströms återkomst till Skellefteå slutade på sämsta sätt.

Luleå hade inte en suck och förlorade med 3–1.

Och Hedström lämnade isen blodig, med ett sprucket ögonbryn.

Luleå drog på sig mängder av utvisningar i inledningen och i spel fem mot tre dunkade Pavel Skrbek in 1–0 för Skellefteå. Christian Söderström petade sedan in 2–0, även det i power play.

– Vårt eget spel är förkastligt. Vi står alldeles för stillastående och avvaktande, sa Luleåtränaren Roger Rönnberg till ppv i den första periodpausen.

– Vi tar för mycket utvisningar. Vi måste åka mer skridskor och ligga närmare. Men det är väl nerver och lite stela buggar, sa Jonathan Hedström.

Få burop

Förhandssnacket hade handlat mycket om just Jonathan Hedström. Förhållandet mellan honom och Skellefteå har varit infekterat i flera år efter att Hedström valde att skriva på för Timrå när han flyttade från Nordamerika.

Men när Hedström nu kom till Skellefteå i Luleåtröja, efter en sejour i KHL, svarade publiken med tystnad – och koncentrerade sig på sitt eget lag i stället.

I andra perioden utökade Skellefteå ledningen. Jyri Marttinen fintade ner målvakten Anders Nilsson och la in 3–0 i den övergivna kassen.

Många svordomar

För Jonathan Hedström fortsatte den tunga återkomsten då han tvingades utgå i slutet av den andra perioden med ett sprucket ögonbryn.

– Vi har bra försvarsspel och väldigt rörliga och aggressiva i vårt anfallsspel, sa Skellefeås tränare Hans Särkijärvi till ppv inför tredje perioden.

– Jag har svurit mycket under här matchen. Vi ger dem mittzonen alldeles för lätt, har inget styrspel och håller inte ihop forwards och backar, analyserade Luleåbacken Pierre Johnsson.

Med 37 sekunder kvar av matchen tryckte Mats Lavander in en reducering och spräckte Andreas Hadelövs nolla, men Hadelöv fick sista jublet då Skellefteå vann med 3–1.

– Vi gjorde en bra match och var värda tre poäng, säger Skellefteås Anders Söderberg till ppv.