REVANSCHEN

Surovy har vaknat efter fiaskostarten – stor hjälte mot Modo

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Floppvärvningen har vaknat till liv.Tomas Surovy tackar sin egen vilja för förändringen.

– Det går inte att vila sig ur en svacka, säger stjärnslovaken.

Surovy har hittat målet.

Tomas Surovys höstsäsong har varit ett tre månaders långt mörker. Stjärnan, med ett förflutet i Luleå och Linköping, värvades för att lösa Skellefteås målproblem – men blev istället en stor del av det. Två mål på 24 matcher löd ett bedrövligt facit före jul.

– Jag var inte nöjd med det, självklart inte. Man sätter mycket press på sig själv när det går dåligt, men det går inte att vila sig ur en svacka, säger Surovy och understryker:

– Det enda sättet är att jobba hårdare.

Nu, fem matcher senare, är han en av elitseriens formstarkaste spelare: med fem mål har han hjälpt Skellefteå ur ökenvandringen och lättat på tyngderna på sina egna axlar.

Låg bakom två mål

– Det som gäller nu är att börja spela kontinuerligt bra. Jag kan inte säga att allt är perfekt bara för att jag gjort några bra matcher.

Med två mål låg han bakom storsegern mot ett blekt Modo och Skellefteå tog emot stående ovationer före slutsignalen – bara ett par matcher efter att den värsta förlustraden på många år tagit slut.

-–Precis som för mig så är det enda som fungerar för laget att arbeta hårdare.

Kan du komma tillbaka till Luleå-formen?

– Det är svårt att jämföra nu och då, och jag gillar ändå inte att titta bakåt. Men visst känns det som att jag är på väg dit.

Mats Lindgren, Skellefteås assisterande tränare, ville helst berömma publiken i Skellefteå Kraft Arena.

”Fantastisk energi”

– Det är inte så svårt att ladda upp inför en sådan här match. Publiken ger oss en fantastisk energi och de är som en sjätte utespelare, säger Lindgren.