Skellefteåstjärnan sågad – av egna tränaren: ”Vi har inte råd med sånt”

Foto: BILDBYRÅN
Skrbek kritiseras för ”klantig” utvisning.
HOCKEY

JÖNKÖPING. Pavel Skrbek, 31, tog en huvudlös utvisning så att HV kunde kvittera till 2–2.

I dag fick den tjeckiske backen en skrapa av tränaren Hans Särkijärvi.

– Utvisningen är vansinnig, vi har inte råd med sånt, säger Särkijärvi.

Skellefteå vände 0–1 till 2–1 på knappt tre minuter, men bjöd omgående in HV i matchen. Yared Hagos körde på Stefan Liv och Pavel Skrbek gav igen på Teemu Laine mitt framför ögonen på domarna, vilket gav smålänningarna chansen i fem mot tre.

Laine skrattade hånfullt åt Skrbek och Jukka Voutilainen snärtade in 2–2.

”Bjuder på målchanser”

– Framför allt får vi inte göra så fatala misstag som vi har gjort, bland annat utvisningar och att bjuda på målchanser. Skrbeks utvisning är vansinnig, säger Särkijärvi och tillägger:

– Sedan behöver man ju inte lägga pucken i gapet på dem i box play, det är HV för bra för...

Det är en tuff passning till Jimmie Ericsson som slarvade i uppspelet, vilket gav HV läge att avgöra i sudden death.

Hur mycket har ni pratat om det här att inte bjuda på målchanser och utvisningar?

– Vi pratar om dagens match i stället. Vi kan inte sitta i gårdagen för då har vi problem. Det ska bli roligt att spela ytterligare en match.

– Det var lite depression i går, men redan under middagen i går lättade stämningen. Vi har en förmåga att komma igen och inte vika ner oss.

För Särkijärvi kan kvällens match bli den sista för honom som tränare i Skellefteå. Det är sedan en tid tillbaka klart att han lämnar klubben efter säsongen och Sportbladet avslöjade den 27 februari att han tar över Linköping nästa säsong.

”Alla är hela och rena...”

– Det är inget jag tänker på nu. Vi har pressat HV i de två senaste matcherna och vi ska göra allt för att få ytterligare en match hemma, säger han.

Skellefteå värmde klockan 11 i morse i Kinnarps Arena inför kvällens ödesmatch. Samtliga fanns på isen utom Erik Forssell och Pierre-Edouard Bellemare.

– Det var av säkerhetsskäl. Forssell går jättebra, det är inte tillstymmelse till spruta eller något sånt, det är knappt så att han luktar på en alvedon. Han är topptrimmad, säger läkaren Karin Granberg.

– Pierre cyklade, men det är ingen skada, han spelar i kväll. Sanningen om skadeläget är att jag inte har mörkat någonting, de är förvånansvärt hela och rena.

Särkijärvi:

– Alla är spelbara, friska och hela, det känns jättebra.